CHP İl Başkanlığınca düzenlenen adalet yürüyüşü Adalar'dan başlayarak ESPARK önünde son buldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından başlatılan adalet yürüyüşüne destek vermek amacıyla Eskişehir teşkilatı da kentte bir yürüyüş gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen yürüyüşe, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı ve yüzlerce partili ile vatandaşlar katıldı.

Adalar Migros önünden başlatılan adalet yürüyüşü İsmet İnönü 1 Caddesi üzerinden ESPARK önüne kadar sürdü. Burada bir basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Sinan Özkar, her işte bir hayır olduğunu belirterek şöyle konuştu: "AK Parti'nin bu uygulamaları birbirine benzemeyen ama ortak ideali olan ülkemizle ilgili ortak düşüncesi, ortak idealleri olan insanları bir araya getirdi. Ne mutlu bir aradayız. Ne mutlu birbirine benzemeyen, ayrı olan ama bu ülke için çalışan bu ülke için fedakarlık etmeyi hayatını dahi ortaya koymayı bir hedef sayan bunca kişiyi bir araya getirdiniz. Bu kitle bu insanlar, bu ülkenin menfaatinden yana olanlar sizin iktidarınızın sonunu getirecektir. Kendi ipinizi çektiniz. Bu insanları bir araya getirdiniz ne mutlu bize.

Bu ülkede haksızlığa uğrayan, hukuksuzluğa uğrayan, gerekçesiz tutuklanan, gerekçesiz mahkumiyetler verilen siyasallaştırılmış bir yargının önünde adalet talebi ile genel başkanımızın başlatmış olduğu yürüyüşe Eskişehir'den de destek veriyoruz. Bütün Türkiye destek veriyor. Bütün herkes bu idealin etrafında birleşmiş durumda ve bu ideali gerçekleştireceğiz. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Zafer sosyal demokratların, zafer liberallerin, zafer sosyalistlerin, zafer ezilenlerin, zafer ülkücülerin, zafer mütedeyyinlerin zaferi olacaktır. Yani bu ülkenin insanının zaferi olacaktır. Zafer hepinizin, kutlu olsun."

Basın açıklamasının ardından yapılan duyuru ile adalet yürüyüşlerinin devam edeceği ifade edildi. Kalabalık daha sonra dağıldı.

Editör: TE Bilişim