Eskişehir Emekli Memurlar Sendikası Başkan yardımcısı Kemal Bulut, son günlerde basında yer alan Eskişehir Halk Otobüsçüleri Odası’nın açıklamalarından tedirgin olduklarını söyledi.  

Halk otobüsçülerinin 8 Aralık 2014 tarihinden itibaren 65 yaş üzeri olan vatandaşları ücretsiz taşımayacaklarını söylediklerini anımsatan  Kemal Bulut, “Hukuk Devletlerinde kişiler ve kurumlar haklarını yasal yolla aramak zorundadır. Halk Otobüsçülerine de yakışan bu yoldur. Hak mücadelesini Büyükşehir Belediyesine karşı vermeleri gerekirken, 65 yaş üstü vatandaşlarımız hedef seçilerek hakları zorla ellerinden alınmak isteniyor. Bu yol yanlıştır, kanunsuzdur. Bu haklar yasa ile verildi ancak yasa ile kaldırılır” dedi.

65 yaş üstü vatandaşlara verilen hakların yurdumuzun tamamında uygulandığını belirten Eskişehir Emekli Memurlar Sendikası Başkan yardımcısı Kemal Bulut, şunları söyledi:

“Eskişehir’de problem çıkıyorsa çözüm yeri burasıdır. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nce kurulan havuz sistemindeki adil paylaşım problemleri çözer. Kargaşa meydan vermeden Halk Otobüsçüleri Odası ile Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bir araya gelerek bu iş çözülmelidir. Yaşlılarımızı daha fazla rencide etmeyelim. Yaşlılık herkesin başına gelebilir. Bu insanlara yasal hakkınızı kullanmayın demek en hafif tabirle insafsızlıktır. Herkes bundan emin olmalıdır ki 65 yaş üstü bu vatandaşlarımız haklarını kullanacaklardır.”

Editör: TE Bilişim