Haber: Ramazan Çaylak 

Mücadeleniz, bizim mücadelemizdir

DİSK ve KESK temsilcileri, destek amacıyla cam işçilerini ziyaret ederek, “Sizin mücadeleniz, bizim mücadelemizdir” dedi. Kristal İş Şube Başkanı Erdal Akyazı, desteklerinden dolayı DİSK ve KESK temsilcilerine teşekkür etti.

DİSK Bölge Temsilcisi Günay Ayaz, “Bugün cam işçilerinin direnişini selamlamaya geldik. Hepinize merhaba. Bizler Eskişehir’de DİSK, KESK, TMMOB, Emek ve Demokrasi Güçleri, siyasi partiler olarak bu mücadelenizin yanındayız. Sonuna kadar yanınızda duracağız. Grev yasakları artıyor. Bu iktidar onlarca grev yasakladı. Ama cam işçilerinin grevini başlamadan yasakladı. İşçi sınıfının haklarını araması, çocuklarına bir parça ekmek götürmesi, ailelerini güvenceye alması sermayeden emeğinin hakkını almak için toplu sözleşmeye oturması neyin milli güvenliğidir? Milli güvenliği siz engelliyorsunuz. İşçi sınıfının grevini ertelersen işçi sınıfı fabrikaları kale haline getirir. Mücadeleniz mücadelemizdir. Hiçbir konfederasyon ayrımı yapmıyoruz. İşçi sınıfı tekdir. İşçi sınıfı tek yumruk oldukça grevleri başarıya ulaştırır, hakkını kazanır” diye konuştu.

“PAŞABAHÇE İŞÇİSİ BİR İLKE DAHA İMZA ATACAK”

KESK Dönem Sözcüsü Faik Alkan, ise şunları söyledi: “Mücadeleniz, bizim mücadelemizdir. Türkiye işçi sınıfının gözü bugün bu fabrikada, kamu çalışanlarının gözü bu fabrikada. Sizin kazanımınız, bizim kazanımımız olacaktır. Bugün OHAL kapsamında KHK’lar ile birçok arkadaşımızı açlığa mahkum eden aynı siyasal iktidardır. Bu grev ertelemesini sırf sermayenin çıkarları için yaptılar. O yüzden Türkiye işçi sınıfı bir ilke daha imza atacak. Paşabahçe işçisi bir ilke daha imza atarak onların yasalarına, onların KHK’larına ‘fabrikalar bizimdir, bizim olacak’ diyecek.”

İşçiler, “Birleşe birleşe kazanacağız, yaşasın sınıf dayanışması, grev, işgal, direniş” sloganları atarak konuşmalara destek verdi.

Editör: TE Bilişim