ERBALDER Başkanı Neziha Bilen Bulgaristan Genel Ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; " 14 Kasım 2021 tarihinde Bulgaristan Cumhuriyeti Ulusal Meclisi, Cumhurbaşkanı ve Başkan Yardımcısı seçimlerinde, Türkiye’de açılacak olan sandıklarda, Bulgaristan kimlik kartına (liçna karta) sahip çifte vatandaşlarımız, Bulgaristan Yüksek Seçim Kurulu internet sayfası Yurtdışı oy kullanma bölümüne girerek, beyanname (zayavlenie) doldurmaları gerekmektedir.

       Beyannameler, 19 Ekim 2021 23:59'a kadar https://www.cik.bg/bg/pvr-ns14.11.2021/izvan-stranata/submit web adresi üzerinden, Bulgarca (Kiril harflerle) doldurularak gönderilecektir.                                                                                                            

       19 Ekim 2021 tarihine kadar beyanname doldurmayanların, seçim listelerinde ismi yer alamayacak, seçim günü Kiril alfabesiyle ve kendi el yazısı ile zayavleniye doldurmak zorunda kalacak, sandık başında yığılmalara ve zaman kaybına sebep olacaktır.

      Evinde bilgisayarı ve interneti olmayan çifte vatandaşlarımıza, oy kullanma hak kayıplarını önlemek amacıyla, Eskişehir Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği olarak, Arifiye Mah. Belediye Sok.11/11 adresinde bulunan ofisimizde yardımcı olunacaktır. Eskişehir’de, Tepebaşı ve Odunpazarı ilçeleri olmak üzere, iki farklı yere sandık açılacaktır.

     Bulgaristan’daki haklarımızı koruyabilmek adına, 19 Ekim’e kadar beyannamelerimizi doldurup,14 Kasım günü bilinçli bir şekilde demokratik hakkımızı sandıkta kullanalım.

Oyunu kullan, hakkına sahip çık!"

Editör: TE Bilişim