Eskişehir Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği ve Bulgar Türk İş Adamları Derneği, Ramazan’ın paylaşma ve dayanışma kültürünü Bulgaristan’da yaşattı.

Nisan 2019’da imzalanan iş birliği protokolü ile Eskişehir – Balkan etkileşiminde yeni bir süreç başlatan iki dernek, sürdüğü çalışmalara paylaşmanın güzelliğini de kattı. Eskişehir Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği üyelerinin katkısı ile Asenovgrad Belediyesi Doini Voden Köyü’nde iftar gerçekleştirildi.

ERİAD Başkanı İbrahim Durgut yaptığı açıklamada Doini Voden Köyü’nde Türkiye Cumhuriyeti Plovdiv Başkonsolos Yardımcısı Halil Tara ve Plovdiv İlçe Müftüsü Taner Veli’nin katılımıyla iftar gerçekleştirildiğini belirterek “BULTİŞ aracılığıyla, Bulgaristan’da soydaşlarımızın iftar sofrasına konuk olduk. Köy Camisi’nde verdiğimiz iftarın yanı sıra yaşlı ve hasta olan soydaşlarımıza da iftarlıkları ulaştırıldı. Başkonsolos Yardımcımıza, İlçe Müftümüze ve Bulgar Türk İş Adamları Derneği Başkanı Donka Angelova’ya desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu vesile ile Balkanlar’da yaşayan tüm soydaşlarımızın da Ramazan Bayramı’nı kutluyorum.” dedi.

Editör: TE Bilişim