S. S. Yeşil Sakarya Yaş Sebze ve Meyve Üreticiler Birliğinde 17. Olağan Genel Kurul gerçekleşti. Mevcut Başkan Süleyman Buluşan yeniden seçilerek güven tazeledi.

Buluşan, 5957 Sayılı yasa ile kayıt dışı üretim ve pazarlamanın engellenemediğini, üreticilerin plansız üretim ve pazarlama yaptığını, üretici ve tüketici arasında 5-6 misli fiyat farkı olduğunu söyledi. Buluşan ayrıca, ürünlerin sevki esnasında oluşan yüzde 18 zayiatın üreticilerden çıktığına dikkat çekerek, “Komisyoncu ve üretici arasında satışa gönderilen ürünlerde fiyat pazarlığı yapılmamakta. Yıllık üretimde yetiştirilen ürünlerin yüzde 25’i satılamamakta. Tarlada demedi 25 kuruş olan maydanozun market ve pazarlarda demedi 1 liradan satılmakta” dedi.

ÜRETİCİ DE TÜKETİCİ DE ZARAR GÖRMEMELİ

Sebze fiyatlarının dengelenebilmesi için üreticilerinplanlı ekim ve üretim yapması gerektiğine vurgu yapan Buluşan, “Yetiştirilen tüm meyve ve sebzeler ÇKS sisteminde kayıtlı olmalı. 5957 sayılı yasa gereği ürünlerin hal kayıt sisteminde kayıt altına alınması gerekiyor. Bu konuda denetimlerin arttırılarak üretici ve tüketicinin zarar görmesi engellenebilir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim