Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı üçüncü oturumu  Aydın Ünlüce başkanlığında yapıldı. Toplantıda gündeme gelen 10 madde oy birliğiyle kabul edilirken, 5 madde ise oy çokluğuyla meclisten geçti.

Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 yılı performans ve izleyen iki yıl bütçeleri AK Parti ve CHP grubu arasında tartışma yaşattı.

Performans programı ile ilgili eleştirilerini sunan AK Parti grubu adına konuşan Orhan Durmuş, 2020 yılında yer alan performans göstergeleri için eleştiriler dikkate alınmadan, bir değişiklik yapılmadan hazırlandığını söyledi.

Performansa genel olarak bakıldığında 8 stratejik alanın belirlendiğini içerisinde ise 24 ana hedefin olduğunu vurgulayan Durmuş, “Program içerisinde iklim değişikliğine duyarlılığın arttırılması var. Elbette olacak ama Eskişehirlilere en büyük sorununuz nedir diye sorsanız ilk olarak trafik derler. Belediye bunu birinci sorun olarak görmüyor. Bu durum vatandaşla belediye arasında kopukluk olduğunu gösteriyor. Diğer önerileriler de bize göre kabul görmedi. Bu performans vatandaşın beklentisini karşılayamayacak” dedi.

Durmuş’a yanıt veren İbrahim Arslan ise ulaşım konusunun neden arka sıralara atıldığı anlayışının çok da doğru bir yaklaşım olmadığını ifade etti.

Öte yandan 2020 yılı ve iki yıl bütçeleri de görüşüldü. Gider bütçesi 1 milyar 100 bin olarak belirlenirken gelir bütçesi ise 947 milyon 450 bin olarak gerçekleştiği kaydedildi.

Karşı oy gerekçelerini söyleyen AK Parti gurubu adına konuşan Orhan Durmuş, “Eleştirilerimiz kişisel değildir. Belediye hizmetlerinin daha iyi bir hale gelmesi adına konuşuyoruz. Çoğunluk kararına katılmıyoruz. Bütçe rakamları yetersizdir. Şehrimizin ihtiyacı olan yatırımların yapılamayacağı anlamına geliyor” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim