Tepebaşı Belediyesi ve GÜNDER işbirliği ile ‘Yerel yönetimlerde güneş enerjisi ve finansman çözümleri’ semineri gerçekleşti. Özdilek Sanat Merkezinde gerçekleşen seminere katılımcıların ilgisi oldukça yoğun oldu.

Burada bir konuşma yapan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, belediye olarak yenilenebilir enerjiye verdikleri önem hakkında konuştu.  “Tepebaşı Belediyesi olarak temiz yani yenilenebilir enerji çalışmalarına 2009’dan sonra başladık” diyen Ataç, kendisi göreve gelmeden önceki dönemde yapılan belediye binasının giderleri nedeniyle buna gereksinim duyduklarını anlattı. Ataç,

“Yeni binada enerji giderlerini ödemeye başlayınca gözümüz açıldı. Ciddi rakamlar geliyordu. Kışın ısıtamadık yazın soğutamadık. 2010 yılında BEBKA’nın çevre konulu projesinden 400 bin lira hibe aldık. 100 bin lira da ek finans edip 400 güneş panelini binamızın çatısına koyduk. Yüzünüzü güneşe çevirmeye işte o zaman başladık” diye konuştu.

Yenilenebilir enerji konusunda yapılan diğer atılımları da anlatan Ataç, “2013’tee Avrupa parlamentosunda bin belediye başkanı olarak imza attık. 2014’te yine bir proje kazandık. Atatürk su sporları merkezini yeşil bina olarak dizayn ettik. Bu binamız ile altın sertifika aldık. Altın sertifika alan ilk kamu binası olduk” dedi.

Remo urbon projesinden de söz eden Başkan Ataç, “Bu projenin 4 bileşeni var. öncelikle elinizdeki binaların enerji kayıplarını izolasyon ile yapmak.  Bir diğer ayağı ulaşım ayağı.  Bu anlamda da 4 tane elektrikli otobüs ile 22 hibrit araç aldık. Elektrik otobüsü Türkiye'de ilk kullanan belediyeyiyiz. Bunların yanı sıra 7 kilometre bisiklet yolu ve 3 bisiklet durak noktası yaptık, 30 akıllı bisiklet kullanılmaya başladı” diye konuştu.

Tepebaşı Belediyesi’nin yenilenebilir enerji çalışmalarının devam edeceğinin altını çizen Ataç, “Yapacağımız bütün işlerde yüzünüzü güneşe çevirdik ve bunun üzerinden devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim