Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Türk Kızılayı’nın kuruluşunun 149’uncu yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Vali Çelik yayımladığı mesajında, Türk Kızılayı’nın kuruluş serüveninden bahsederek, “1868 yılında Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerleri Yardım Cemiyeti adıyla kurulan, “Kızılay” adını Büyük Önder Atatürk’ün verdiği ve daha sonra Türk Kızılay Derneği adını alan kurumun, bugün 149’uncu kuruluş yıldönümünü kutluyoruz” ifadelerini kullandı.

Vali Çelik, Türk Kızılayı’nın kişi gözetmeksizin her kesimden insana el uzattığına değinerek, şunları kaydetti:

“Türk Kızılayı, hiçbir ayrım gözetmeden bütün insanlığa yardım elini uzatan, her türlü yaraların sarılmasında önemli görevler üstlenen, milletimizin yardımlaşma ve dayanışma gücünü dünyanın neresinde olursa olsun ulvi amaçlar doğrultusunda harekete geçirmeyi başaran, bu konuda yoğun gayret gösteren ve gönüllü destekleri büyük bir toplumsal güce dönüştüren saygın bir kurumdur. Türk Kızılayı, sınır tanımayan faaliyetleri dolayısıyla, hem uluslararası yardım kuruluşları arasında güvenilirliği ve itibarıyla ön plana çıkmış, hem de milletimizin gönlünde önemli bir yer edinmiş, ülkemizin yüz akı olmuştur. Durumu iyi olan herkes Kızılay’a yardım etmeyi bir borç bilmeli ve bağışta bulunmalıdır. Kızılayı’nın, dünya barışına sağladığı katkı ve insanlık adına sürdürdüğü hizmetler ile kendini geliştirme, insanlara en iyi hizmeti sunma anlayışıyla çalışmalarını başarıyla devam ettireceğine, vatandaşlarımızın da kan bağışı ve diğer yardımlarıyla Kızılay’ı desteklemeye devam edeceklerine inanıyorum.”

Ayrıca Vali Çelik, Türk Kızılayı Eskişehir Şubesinin yapmış olduğu çalışmalardan da bahsederek, şöyle devam etti:

“Türk Kızılayı Eskişehir Şubesi tarafından kan bağışı farkındalığını ve önemini arttırmak için “Geleceğin Donörleri Fikir Kampı”, yeni doğmuş bebek sahibi ailelere “Sevgi Bohçası”, “Minik Yürükler Üşümesin” ve benzeri proje çalışmaları yanında Türk Kızılayı İstanbul Şubesi tarafından Tepebaşı ilçesindeki Kardeşler Ortaokulu bahçesine 3 derslikli anaokulu binası yaptırılacaktır. Bu düşüncelerle, Türk Kızılayı’nın 149’uncu Kuruluş yıldönümünü kutluyor, değerli mensuplarına başarılar diliyor, ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşan tüm vatandaşlarımıza sevgi ve selamlarımı iletiyorum.”

                       

Editör: TE Bilişim