Türk Kütüphaneciler Derneği Eskişehir Şubesi, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı’yı makamında ziyaret etti.

GELECEKTEN UMUTLUYUZ

Üniversite kütüphaneciliğinin kapsamlı bir şekilde masaya yatırıldığı ziyarette Rektör Çomaklı’dan Anadolu Üniversitesi Kütüphanesi’nin gelecek planları hakkında önemli bilgiler alan ESOGÜ Kütüphane Dare Başkanı Eyüp Yüksel, Uzman Kütüphaneci Metin Can ve Odunpazarı Belediyesi Arşiv Sorumlusu Aylin Tekin, üniversite kütüphanesinin geleceğe emin adımlarla yürüyeceğine dikkat çekti.

REKTÖR ÇOMAKLI ENERJİ KATACAKTIR

Rektör Çomaklı’nın enerjisinin ve devlet tecrübesinin üniversitenin tüm bölümlerine olduğu gibi kütüphaneye de olumlu bir etki yapacağını altını çizerek vurgulayan TKD Eskişehir Şube Başkanı Aytaç Tekin, geniş imkânlara sahip Anadolu Üniversitesi kütüphanesinin ülke çapında ses getirecek projelere imza atması gerektiğini vurgulayarak, Rektör Çomaklı döneminde bunun gerçekleşeceğini kaydetti.

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİNİN YERİ AYRI

Türk Kütüphaneciliğinde Anadolu Üniversitesi Kütüphanesinin gerek dermesi gerekse uzman personeli açısından ayrı bir yeri olduğuna dikkat çeken TKD Eskişehir Şube Başkanı Tekin; “geçmiş dönemlerde üniversite kütüphanelerine meslek dışı idareci atamalarının yapılması, kütüphanelerin geleceği için büyük bir risk oluşturdu. Yeni dönemde bu hataların tekrarlanmayacağına inanıyoruz” dedi.

Ziyarette bu konudaki görüşlerini Rektör Çomaklı’ya ilettiklerini vurgulayan Tekin; “Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı ile aynı görüşte olmamız bizi mutlu etti” dedi.

YAKIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “kütüphanelere kütüphaneci dışında idareci ataması yapılması büyük bir hata. Böyle yanlış uygulamaların görülmesi kütüphaneciliğin gelişimi için büyük bir engel.  İlerleyen süreçte Eskişehir’deki tüm kütüphane müdür ve daire başkanı atamalarını yakından takip edeceğiz. Yanlış uygulamaların karşısında olacağız, dernek olarak en önemli görevlerimizden biri bu” dedi.

KÜTÜPHANECİLİK MESLEĞİNDE LİYAKAT OLMAZSA OLMAZIMIZ

TKD Başkanı Tekin sözlerini;  eğer gerçekten Eskişehir bir üniversite şehri ise bu şehirde liyakat ön planda olmalı, bu konuda tüm kurumların liyakata uyması bu kentin ruhuna yakışır bir davranış olacaktır” diyerek tamamladı.

Editör: TE Bilişim