Eskişehir’de 2017-2018 eğitim öğretim yılı Vali Özdemir Çakacak’ın okul zilini çalmasıyla başladı.

Yeni eğitim öğretim yılının açılışı Milli Zafer İlköğretim Okulu’nda yapılan törenle açıldı. Törene Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Eskişehir İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, çok sayıda öğrenci, öğretmenler, veliler ve davetliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, minik öğrencilerin şiirleri ve halk oyunu gösterileriyle devam etti. Düzenlenen törende bir konuşma yapan Eskişehir Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, velilerin eğitim yılının sonuna kadar yanlarında olmalarını arzu ettiklerini belirtti. Konuşmasına şu şekilde devam eden Özen,”Biz velilerimizin ilk günden itibaren okulun son gününe kadar çocuklarının okul hayatlarını takip etmelerini, bizlere yol gösterici rehber, bizleri denetleyen, varsa eksikliklerimizi bizimler paylaşan birer paydaş olmalarını arzu ediyoruz. Eğitim, sosyal çevre ve aile üçgeni ile birlikte varsa ancak başarıya ulaşması mümkün olan bir süreçtir. Bu süreci birlikte gerçekleştirebilmek için, bizlerde velilerimizin her zaman desteklerini yanımızda görmeyi arzu ediyoruz” dedi.

“Büyük devletin çocukları büyük düşünür”

Tören de bir konuşma yapan Vali Özdemir Çakacak ise, okulların açılmasının ilk gününde öğrencilere ve öğretmenlere seslendi. Konuşmasında eğitim olmadan hiç bir şeyin olmayacağını vurgulayan Çakacak, “Çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkmayı istiyorsak, her zaman eğitim bilinci önceliğimizdir. Çünkü eğitim olmadan hiçbir şey olmaz. Dolayısıyla sevgili yavrularımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamak durumundayız. Çünkü bu gün bizlerin yerinde yarın çocuklarımız olacak. Sizler çok iyi yetişeceksiniz ki ülkemizi uluslararası alanda en iyi yere taşıyacaksınız. Sevgili öğrencilerimiz sizler Türkiye Cumhuriyeti Devleti gibi büyük ve güçlü bir devletin evlatlarısınız. Büyük devletin çocukları büyük düşünür. Hayalleri büyük olur, idealleri büyük olur, hedefleri büyük olur. unutmayınız ki hedefleri büyük olanın, idealleri büyük olanın, hayalleri büyük olanın geleceği de büyük olur. Biz sevgili çocuklarımıza, sevgili öğrencilerimize inanıyoruz, güveniyoruz ve sizleri çok seviyoruz. Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, Türk milleti olarak dünyanın en ileri ülkeleri arasında yer almak istiyorsak bu siz öğretmenlerimizin başarısı sayesinde olacaktır. Ben eğitim öğretim yılımızın sevgili öğrencilerimize, değerli öğretmenlerimize, eğitim camiamıza, değerli velilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Başarılı bir yıl geçirmeniz temennisiyle hepinizi tekrar en içten duygularımla, sevgiyle, saygıyla selamlıyorum” şeklinde konuştu.

Öte yandan Vali Çakacak’ın konuşmasını bitirdikten sonra eline aldığı okul zilini çalmasıyla çocuklar okullarına kavuştu.

Editör: TE Bilişim