Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen İçişleri Bakanı’nın görevlendirmesi üzerine Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi’nin Brüksel’de düzenlediği Yerel Yönetimler Toplantısına konuşmacı olarak katıldı.

Başkan Büyükerşen konuşmasında Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyeliğinin gerekliliğine ve halkın yerel yönetime katılımının önemine vurgu yaptı.

“Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi’nin Türkiye’de Alt Ulusal Yönetişim: Yerel Yönetimlerin Güçlendirilmesi” başlıklı toplantısı Avrupa Birliği’nin başkenti Brüksel’de yapıldı. Türkiye’nin AB Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakçı’nın da katıldığı toplantıda, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen Türkiye’yi temsil eden üç isimden biri oldu. Eskişehir Delegasyonu’nda Büyükerşen’in yanı sıra Meclis Üyesi Jale Nur Süllü, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Engin Çakmak, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Hale Kargın ve Dış İlişkiler Görevlisi Meral Silpagar yer aldı.

Antalya ve Karabük Belediye başkanlarının da katıldıkları toplantıda konuşan Başkan Büyükerşen Türkiye’nin bir an önce Avrupa Birliği’ne üye olması gerektiğini vurguladı. AB Ülkelerinin terör konusunda yıllarca Türkiye’ye yardımcı olmadıklarını da ifade eden Büyükerşen Avrupa’da yaşanan terör olayları sonucu terörün ne olduğunun anlaşılmaya başlandığını söyledi.

Avrupa Birliği’ne bir an evvel üye olmak istediklerini belirten Büyükerşen “Türkiye, NATO üyesi olarak Avrupa’nın güvenliğinin sağlanması noktasında yıllarca kalkınmasından fedakârlıklar yaparak kıt kaynaklarına rağmen üzerine düşeni yapmıştır. Ancak Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyeliğinde ahde vefanın gösterilmemiş olmasına son derece üzgünüz. Gerek demokrasimiz gerekse Avrupa Birliği ülkelerinin yerel yönetimlerinde olduğu gibi halkın yönetime katılması için üyeliği istiyoruz. Halkın yönetime katılması konusunda bizimde benzer bir yol izlememiz lazım. Kanun çıkarılırken acele edilmemesi gerekir. Yaşanılan sıkıntıları AB’ninde desteği ile aşabileceğimizi ümit ediyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim