Eskişehir Büyükşehir Belediyesi kasım ayı meclis toplantısı Başkan Yılmaz Büyükerşen başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısı öncesi Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler meclis üyelerine nar dağıttı. Başkan Büyükerşen’e nar kasasını Güler verdi. 

Gündem maddelerine geçilmeden önce Başkan Büyükerşen mecliste kendilerine gelen Sayıştay raporunu okudu. Rapora göre, “2017 yılının mali rapor ve tablolarının denetim görüşü dayanakları bölümünde belirtilen hesap alanları hariç Büyükşehir Belediyesinin doğru ve güvenilir bilgi içerdiği kanaatine varılmıştır’ denildi.  Ayrıca Uluönder Mustafa Kemal Atatürk’ün 80’inci ölüm yıldönümü dolayısıyla mecliste saygı duruşunda bulunuldu.

TRAMVAY ÇALIŞMASINDA YAVAŞLAMA VAR MI?

Mecliste söz alan AK Parti Meclis Üyesi Ahmet Yapıcı, “Yeni yapılan tramvaylarında bir duraklama var sanırım. Şuan ne aşamada? Şehir Hastanesi açıldığında sıkışıklık olacağını daha önce söylemiştik. Taksilerle ilgili sorun var Şoförler Odasının bize ilettiği taksilerin oradaki talebi karşılamadığı taksi niteliğinde fazlalıkların olduğu 20 tanesinin yattığını söyledikleri Sakarya ve Yıldız duraklarında taksilerin şehir hastanesi duraklarının aktarılması konusu var” dedi. Yapıcı’ya yanıt veren Büyükerşen, “Söylediğiniz konularda arkadaşlar gerekli çalışmaları yapıyorlar. Biraz duraklama olduysa makas bekleniyor, ithal olduğu için. Herhangi bir sıkıntı yok. Sultandere’ye kadar tramvaylar çalışır hale gelecek” dedi.

ÖNDER’İN YERİNE YAVUZ VE SÜRÜ

Mecliste plan bütçe ve hukuk ve yönetmelik komisyonlarına üye seçimi yapıldı. İstifa eden Mustafa Önder’in yerine AK Parti’den plan ve bütçe komisyonuna Halil Yavuz,  hukuk ve yönetmelik komisyonuna ise Hasan Tahsin Sürü seçildi.

SPORCULARA ÖDÜL

Mecliste ayrıca Oryantring sporcusu Elif Gökçe Avcı ve Bilek Güreşçi sporcusu Ümran Keser’ ödül verilmesi görüşüldü. Sporculara ödül verilmesi oybirliğiyle kabul edildi.

BİRBİRİNİ ETKİLEMEMEKTEDİR 

Mecliste büyük tartışmalara neden olan Gündoğdu Projesinin tanıtımı da yapıldı. Slayt gösterisinden sonra söz alan Büyükerşen, “Gündoğdu 3 ayrı parçadır. Birbirini etkilememektedir. Çalışmalar tamamlandı. Afet riskli bölge değildir. Bir büyük parça vardır” dedi.

BU EKSİK DEYİP KARARI GEÇİREBİLİRDİNİZ

AK Partili meclis üyesi Yaşar Çorapsız, Gündoğdu Projesini eleştirerek, “9 dönümlük alanı bize kabul ettirmeye çalışıyorsunuz” dedi. Çorapsız’a yanıt veren Büyükerşen, “bir yıldır içerisinde bu eksik deyip kararı geçirebilirdiniz. Bir büyük parçaya müdahale etme şansımız yok. Orası afet riskli alan ilan edildi. Bakanlık kararı var” diye konuştu

Diğer maddeler ilgili komisyona sevk edildi.

Editör: TE Bilişim