Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı  Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, 1 Mayıs mesajında şu ifadelere yer verdi; "1 Mayıs, 1800’lü yılların sonlarında, sanayi devrimini gerçekleştirmiş pek çok ülkede işçilerin ve emekçilerin ortak hakları için simgeleştirdikleri tarihtir. O yıllardan bu tarafa ‘1 Mayıs’ dünyada İşçi ve Emekçi Bayramı olarak kutlanmaktadır.

Bir bayram havasında kutlanması gereken 1 Mayıs, ne yazık ki emekçilerin gerek çalışma koşulları, gerek çalışırken ve emekli olduktan sonraki sosyal hak ve kazanımlarının olması gerekenin çok altında bulunması nedeniyle, kutlamadan ziyade hak arayışlarını dillendirdikleri bir gün haline gelmiştir. Bunun üzerine pandemi sürecinin de eklenmesiyle birlikte işçilerin çalışma koşulları daha da ağırlaşmış ve bu sürecin en mağdurlarından biri işçi kesimi olmuştur.

Siyasi görüşü ve ideolojisi ne olursa olsun, işçi ve emekçilerin ortak bir amaçta uzlaşması ve birlikte hareket etmeleri kaçınılmazdır. Emeğin, en yüce değer olduğu asla unutulmamalıdır. Bu 1 Mayıs’ta emekçiler meydanlardan ses yükseltemeyecek olsa da işçiler için tüm çalışanlara daha iyi çalışma koşullarının sağlanacağı, taşeron sisteminin tamamen ortadan kaldırılacağı, herkesin insan onuruna yaraşır bir şekilde çalışarak emeğinin karşılığını alacağı, iş kazalarının yaşanmayacağı bayram tadında 1 Mayıslar temenni ediyorum.

Bu düşüncelerle, şehrimizdeki emekçiler başta olmak üzere ülkemizdeki tüm işçilerin bu onurlu mücadelelerini gönülden desteklediğimi ifade etmek isterim.

              Tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun!"

Editör: TE Bilişim