1996 yılından itibaren İstanbul İncirli Lions Kulübü tarafından Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak ve fikirlerini yaşatmak adına verilen Atatürkçü Düşünce Hizmet Ödülü, bu yıl Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e verildi.

Pandemi sebebiyle zoom üzerinden gerçekleştirilen ödül törenine Lions Kulübü Konsey Başkanı Aysan Şakar, Genel Yönetmen Sibel Güllü, İncirli Lions Kulübü Başkanı Fahrettin Kazak ve kulüp üyeleri katıldı. Onur Konuğu olarak törene davet edilen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Pro. Dr. Yılmaz Büyükerşen, hayatı boyunca yaptığı çalışmalarla Atatürkçü Düşünce Hizmet Ödülü’ne layık görüldü.

Törende konuşan İncirli Lions Kulübü Başkanı Fahrettin Kazak, “İlk ödülümüzü 1996 yılında değerli hocamız Türkan Saylan’a vererek başlattığımız Atatürkçü Düşünce Hizmet Ödülü geleneğini, Atatürk sevdalısı, hayatını ve eserlerini Atatürk ilkelerine adamış büyüklerimize vererek bu günlere geldik. Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in dediği gibi Atatürk’e, onun ilkelerine ve cumhuriyete borcumuz var. Bizler Atatürk sevdalıları olarak, bu yıl Atatürkçü Düşünceye Hizmet Ödülü’nü değerli hocam Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e vermenin haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

Kendisini Atatürkçü Hizmet Ödülü’ne layık gördükleri için İncirli Lion Kulübü’ne teşekkür eden Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, “Lions Kulüplerinin Atatürkçü düşünceyi yaşatma gayretleri her türlü takdirin üzerinde. Sizlerin huzurunda bizlere bu güzel cumhuriyeti armağan eden Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi sevgi, saygı ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Bu güzel ödül çocuklarıma miras bırakabileceğim en güzel ödüllerden. Bugüne kadar aramızdan ayrılan Atatürkçü dostlarımızı sevgi ile anıyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ü yeni nesillere aktarmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Editör: TE Bilişim