1989 yılından bugüne toplum yararına hizmet veren uluslar arası sivil toplum kuruluşu olan Rotaract, yarı yıl değerlendirme toplantısı için toplandığı Eskişehir'de, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e 'Meslek Hizmet Ödülü' takdim etti.

63 kulüpten 40 başkanın katıldığı toplantıda İletişim Bilimleri Fakültesi öğretim görevlisi Nezih Orhon da konuşmacı olarak katıldı. Yaş aralığı 18-30 arası gençlerin oluşturduğu topluluk ile bir araya gelen Başkan Büyükerşen ödül dolayısıyla gençlere teşekkür etti. Sivil toplumun Türkiye'de daha aktif hale gelmesi gerektiğini ifade eden Başkan Büyükerşen "İnsan sevgisi ile dolu pırıl pırıl gençlerimizi bir arada görmek bana hocalık günlerimi hatırlattı. Sizleri görünce geleceğe olan umutlarımız artıyor. Ben ve benim kuşağım dünya barışını, insanlar arasındaki huzur ve barışı ümit ede ede geldik bugünlere. Belki tam anlamıyla başarılı olamadık ama siz gençleri, sevgi, saygı, güzellikler ve huzurlu bir dünyanın kurucuları olarak görüyorum. Gelecek sizsiniz. Lütfen çok çalışınız ve ülkemizin kıymetini biliniz" dedi.

Çalışmaları hakkında Başkan Büyükerşen'e bilgiler veren Rotaract temsilcileri, Eskişehir'de önemli çalışmalar gerçekleştirerek, örnek bir belediyecilik gerçekleştiren Başkan Büyükerşen'in Eskişehir'de 'Meslek Hizmet Ödülü'nü hak eden en önemli isim olduğunu ifade ettiler.

Editör: TE Bilişim