CHP Parti Meclisi Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’i, 7 Eylül’de yapılacak olan “Eğitimde üç şart” başlıklı çalıştaya davet etti. Aynı zamanda uğradığı saldırı nedeniyle Büyükerşen’e geçmiş olsun dileklerini iletti. Büyükerşen’e  “Bizim şehrimiz bir huzur kenti bunun mimarlarından biri ve en önemlisi de sizsiniz” diyen Usluer, “Bu huzuru bozamaya kimsenin gücü yetmeyecek” dedi.

Yılmaz Büyükerşen’e yapılan saldırıyı şiddetle kınadığını ifade eden Usluer, “Bu saldırı da gösteriyor ki adalet bizim vazgeçilmezimiz. Hem size yapılan saldırı hem de sizin tepki gösterdiğiniz rant meselesi temelde adaletin ülkemizde can çekiştiğinin göstergesidir” dedi. Adalet Kurultayı arifesinde bir araya gelen Büyükerşen ve Usluer, kurultay hakkında da konuştular. Kurultayın konu başlıklarından biri olan “Eğitimde Adalet” komitesinde görevli olan Usluer, bu başlık altında yapılacaklar hakkında Büyükerşen’e bilgi verdi.

Ayrıca Milli Eğitim Komisyonu CHP sözcüsü olan Usluer 7 Eylül’de Ankara’da gerçekleştireceği “Eğitimin üç şartı” başlıklı çalıştaydan söz etti. Büyükerşen, Usluer’in eğitim alanına yoğunlaşmış olmasının hem Eskişehir adına hem de Usluer adına çok yerinde bir adım olduğunu belirterek eğitiminin önemine vurgu yaptı. Eğitimin ekmek ve su kadar önemli olduğunu söyleyen Yılmaz Büyükerşen Adalet Kurultayındaki en önemli başlıklardan birinin de eğitim olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilişim