Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ESTV’de yayınlanan soruyoruz programında Murat Taşkın ile Soner Yüksel’in konuğu oldu. Eskişehir’de özel halk otobüsçülerin 65 yaş üstü vatandaşları ücretsiz taşımayacağız restinden sonra yaşananları anlatan Büyükerşen son aşamada yasalara aykırı hareket eden 58 halk otobüsünün seferden el çektirildiğini hatırlattı. Büyükerşen bundan sonra kiralanan otobüslerin şoförlerinin  tehdit edildiğini kaydetti.

Halk otobüsçülerinin 1 Ocak’tan itibaren ESTRAM ile sözleşme yenilemeleri gerektiğini kaydeden Büyükerşen, “Şimdide sözleşme imzalamayacaklarını belirtiyorlar. Allah onları ıslah etsin.  İmzalamazlarsa  sözleşmeleri biter, sefere çıkamazlar.

Zorla taşımaya kalkarlarsa polis müdahale eder.   Savcılık polis gereğini yapar. Belediye ile  sözleşme bitiyor. Estram ile sözleşme yapmaları gerekiyor. Yapmazlarsa araç kiralayacağım. Vatandaşa sıkıntı çektirmem.

Bu olaylardan sonra belediye otobüsü ile taşınmayı düşünüyorum. Yeni otobüsler alınmalı. Mafya vari, komplolara giren otobüs şoförleri istemiyorum. Bazı meslek grupları var. Düzene sokulması gerekiyor. Mecliste azınlıkta olmamızdan yararlanıyorlar. Yoksa mum gibi yaparım. Efe çete olmayacaklar. Adam gibi adam olacaklar.  

Valiliğin son tavırlarını siyasi buluyorum.  Otobüs şoförlerine cezaları valilik kesti gibi algı oluşturuldu.

 

TRAFİK SORUNU

Dünyanın hiçbir yerinde yoğunluğun olduğu saatlerde trafikte yaşanan sorunlar çözülememiştir.

Kim çözecekse  gelsin. Hiçbir şehir bulamamış. Eskişehir  böyle kurulmuş cadde genişletemiyorsun. Birden fazla araç  olan çok sayıda aile var. Bu oranda  Türkiye’de 4. Sıradayız. Bu devlet politikasıdır. Batçıktan tüm dünya vaz geçti. Batçık ile trafik sorunu çözülmez.

HÜKÜMETE BÜTÇE TEPKİSİ

İl Özel İdare’nin yapamadıklarını bizden yapmamız isteniyor. 520 köy alt yapı, kanalizasyon, ulaşım işleri hepsi bize yıkıldı. Yaptığınız bütçe 300 küsürden 600 küsüre çıktı. Nakit olarak olacak mı olmayacak mı bilmiyorum. Belediye gelirlerinden haziran ayına kadar kesinti yapılmayacak dendi. 2 ay maliye bakanlığı da iller bankasından muazzam kesintiler yaptılar. Kasım ve Aralık aylarında perişan vaziyetteyiz. 2014 bütçesi perişan oldu. 600 milyonluk bütçenin ne kadarı bana gelecek. O da şüpheli.

PLANLADIĞIM İLÇE KÖY YOLLARI YAPAMAYACAĞIM

Suya zam yapalım imece usulü herkese dağıtalım dedim. Halkın bütçesini sarsmadan 15-20 kuruşluk zam istedik. O toplanan paralarla köye ve ilçelere verecektik. Meclis üyeleri ret ettiler. Seçim uğruna…Planladığım ilçe köy yolları yapamayacağım. Özel idaresi kredi almış kimini yapmış kimini yapmamış. Borçları bize yıktılar.  Kredi ödemelerini de biz yapıyoruz.  

2015’TEN UMUDUM YOK

2015’ten ne demokrasi adına, adil bir yargı sistemi hakim olacağı hukuk düzeni, ne gerçek demokraside insan hak ve özgürlüklerin olabildiğince ve bütün sorunlarımızın azimle Atatürk İlkeleri ve reformlarının devam ettirilebileceği  ümidini taşımıyorum. Ekonomik krize gireceğimizden endişe ediyorum. Bu koşullar altında bir seçime gidiyoruz. Bu seçim nasıl olur bilemiyorum. İnşallah diyerek umut ediyorum” 

Editör: TE Bilişim