Eskişehir ziyareti sırasında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı  Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’i ‘Tülomsaş’dan yararlanmamasını eleştiren Başbakan Binali Yıldırım’a Büyükerşen yanıt verdi.
Büyükerşen’in,  Başbakan Yıldırım’a Tülomsaş ile ilgili sözlerine verdiği yanıt şöyle:
“Eskişehir’e ziyaret gerçekleştiren Başbakan Binali Yıldırım  “… Şimdi TÜLOMSAŞ 2018'de yerli ve milli hızlı treni de yapan ve bir ilki başaran bir kuruluşumuz olacak. TÜLOMSAŞ, Eskişehir'in yüz akı olmaya devam ediyor. Eskişehir'de TÜLOMSAŞ bunları yaparken Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı da yabancılardan tren setlerini, parçalarını almaya devam ediyor. Paraları da tıkır tıkır yabancılara vermeye devam ediyor. Bunu da Eskişehirliler bilsin istiyorum. Bizim her şeyimiz var. Teknolojimiz de var imkânımız da var. Dışarıya verecek bir kuruş paramız yok. Çünkü içeride ihtiyacımız var” sözlerini sarf etmiştir.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tramvay alım ihalesi açmıştır. Bu ihale yerli yabancı bütün tedarikçilere açıktır. Yani TÜLOMSAŞ  da bu ihaleye teklif verebilir. Ayrıca Sayın Başbakan’dan ilk Konya ziyaretinde Konya Büyükşehir Belediyesi’ne, Konya’ya en son alınan tramvayların TÜLOMSAŞ dururken neden Çek Cumhuriyeti’nden alındığını, 120 milyon Euro’yu Çek Cumhuriyeti’ne neden tıkır tıkır ödediğini sormasını rica ediyoruz. Sayın Başbakanın kulaktan dolma bilgilere dayalı olduğu açık olan bu sözlerine karşı söyleyecek çok sözümüz var.”
 
Editör: TE Bilişim