CHP Eskişehir il örgütünü ziyaret eden CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, AK Partililerin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e yönelik eleştirilerini “Eskişehir’e uğrayıp Hoca’dan ders alsınlar” diye yanıt verdi.
Parti binasındaki ziyarette konuşan CHP İl Başkanı Sinan Özkar, AK Parti İl Başkanı M.Dündar Ünlü’nün son açıklamalarını “olmayan bir şeyi göstermeye devam ediyorlar” diye yorumlayarak “Ülkeyi batağa soktular. Sokağa çıkacak yüzleri yok. Her gün şehitlerimiz oluyor. Ülke ekonomisi batakta. 4 kişiden birisi işsiz. Tülomsaş’ın tramvay üretimi yok. Onlar ihale yapmıyorlar, veriyorlar. Bizler ise ihale yapıyoruz, şartname hazırlıyoruz.  Sokağa çıkacak yüzleri yok, utanç içinde gündemi değiştirmeye çalışıyorlar” dedi.
Başbakan ve AKP’lilerin Büyükerşen’e eleştirilerine ‘kıskançlık’ olarak yorumlayan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Türkiye’de örnek olarak gösterilecek belediyecilik anlayışını Eskişehir’de görürsünüz.  Onların yaptıkları belediyeciliğini herkes görüyor. Nefes alamayan, hava kirliğili ve trafik kirliliği en yoğun olduğu yerler. Belediyeciliği öğrenmek için Eskişehir’e uğrayıp Hoca’dan ders alacaklar” diye konuştu.
Dış politikada yanlışdan dönmenin erdemlik olduğunu ifade eden Tekin,  her yanlışın maliyetinin çok büyük olduğunu söyledi.  AKP iktidarının şimdi komşularla tek tek barışmaya çalıştığını belirten Gürsel Tekin, ülke gündemini irdeleyerek ve gazetecilerin sorularını şöyle yanıtladı:
“PKK’nın üst düzey sorumlularından ‘Bahoz Erdal’ lakaplı Fehman Hüseyin hakkında 6 ay önce de öldü haberlerinin çıktı. Suriye’de böyle bir olayın gerçekleştiğini iddia ediyorlar. Bizim Milli İstihbarat Teşkilatımız (MİT) ve Genel Kurmay Başkanlığımızdan konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Olayla ilgili takipteyiz. Bu konuda iktidar muhalefete bilgi vermediği için biz ancak ne kadar doğru olup olmadığını bilmeden gazete sayfalarından okuyoruz.”
  Son günlerde yaşanan mültecilere yönelik saldırılan hakkında da konuşan Tekin, sözlerine şu şekilde devam etti:
  “Bu olaylar son derece doğal. Sadece Beyşehir’de değil, Gaziantep, Kilis, Adana ve Hatay’da çok ciddi sosyal sorunlar yaşanıyor. Şanlıurfa’da benimde canlı olarak tanık olduğum ciddi sorunlar yaşanıyor. Bu durum kendiliğinden oluşmuş bir şey değil. Önce yurtsuz bırakıyorsunuz, sonra yurt arıyorsunuz. Kim yurtsuz bıraktı ilk önce bunun hesabını soracağız. Ülkemizde ne kadar Suriyeli olduğunu kim biliyor. Dün Almanya’da ne kadar mülteci olduğunu açıklıyor. Bizim Türk yetkililerini soruyorsunuz, gayri ciddi. Bu kadar gayri ciddilik olur mu? Bunlar insan. Bu insanların bedeni üzerinden siyaset yapmaya  alışıyorsunuz. Ramazan ayının ortasında sayın Cuumhurbaşkanı, ‘Kamyonlara doldurur, kapınıza dayarım’ diyor. Biz bu cümleyi kullansak kıyamet kopardı.”
Parti binasında yapılan basın açıklamasından sonra Gürsel Tekin ve  parti yöneticilerine CHP İl Gençlik kolları Ali İsmail’in  mini büstünü hediye ettiler. Daha sonra 3 yıl önce dövülerek yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz’ın öldürüldüğü yere Tekin ve CHP heyeti giderek karanfiller bıraktılar.
Burada konuşanTekin, Polisin, kirliliğe bulaşmamasını isteyerek, “ 1990 yıllarda böyle kirli şeylere bulaşan polisler daha sonra ya sürgünü gittiler, ya meslekten atıldı ya da cezaevine girdiler. O yüzden polisler devletin emrinde olmalı. Vatandaşın güvenliğini ve hakkını korumalıdır” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim