Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü sırasında Sivil Havacılık Okulu kuran ve bu yolla Eskişehir’i Sivil Havaalanına kavuşturan Yılmaz Büyükerşen,  uçuş sorununa çözüm arayışında.
Hükümetin Afyon, Kütahya ve Uşak İllerine hizmet vermek üzere Altıntaş’ta yaptırdığı Zafer Hava Limanından haftanın belli günlerinde 64 TL’ye yolcu taşımaya başlamasının Eskişehirlilerde yarattığı olumsuz hava üzerine, Büyükşehir Belediye Başkanı yeni bir uçak ulaşım imkânının olduğunu açıkladı. Büyükerşen: "Bursa bizimki gibi, şehir merkezinde büyük uçaklara da elverişli havaalanı olmadığı halde, denize inip kalkan dolmuş tipi uçaklar ile İstanbul ulaşımını sağladı. Bizde böyle bir imkâna sahibiz. Denizimiz yok ama iki buçuk kilometre uzunluğunda Sarı Sungur Göletimiz var. O da şehrin içinde. Bursa’daki şirketi organize edecek Sanayi ve Ticaret Odaları pekala bunu sağlayabilir. Büyükşehir Belediyesi olarak biz de üzerimize düşeni yaparız"diye konuştu.
Büyükerşen yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Rektörlüğüm süresinde, Eskişehirlileri hava ulaşımı imkânına kavuşturmak amacıyla, Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksek Okulu ile 117 günde şehre kazandırdığımız sivil havaalanının özel ve THY uçuşlarına açıldığı halde, daha sonra bu imkânın ortadan kalkması ve Unakıtan ile AKP’li milletvekillerimizin çeşitli girişimlerine rağmen bugün gelinen nokta gerçekten üzücüdür.  Ulaştırma Bakanlığı, kendi yatırım bütçesinde yer almadan sahip olunan yegâne havaalanı dururken yakın tarihlerde trilyonlarca lira harcayarak Kütahya’nın Altıntaş bölgesinde havaalanı inşa etti. Havacılık şehri olan Eskişehir’i görmezden gelen bu tutum karşısında ileri sürülen sebep, alanımızın İstanbul’a yakın olması ve İstanbul- Ankara arasında hızlı trenin varlığının gerekçe gösterilmesi ayrı bir garabettir. Oysa Eskişehirliler yalnız İstanbul için hava ulaşımı ihtiyacından çok Ege, Akdeniz, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğudaki bölgelere uçakla ulaşım imkanına da sahip olmak durumundadırlar. Bu konuda yıllardan beri ‘Commuter Line’ uçuşları ihtiyacımızı söyledik durduk. Ama görülüyor ki ben söylediğim için pek kulak asan yok.  Bursa bizimki gibi, şehir merkezinde büyük uçaklara da elverişli havaalanı olmadığı halde, denize inip kalkan dolmuş tipi uçaklar ile İstanbul ulaşımını sağladı. Bizde böyle bir imkâna sahibiz. Denizimiz yok ama iki buçuk kilometre uzunluğunda Sarı Sungur Göletimiz var. O da şehrin içinde. Bursa’daki şirketi organize edecek Sanayi ve Ticaret Odaları pekala bunu sağlayabilir. Büyükşehir Belediyesi olarak biz de üzerimize düşeni yaparız. Ayrıca, mali gücüne rağmen küçük uçak kiralama yönünde girişimde bulunamayan kuruluşlara rağmen, Eskişehirli müteşebbis iş adamlarımızı da teşvik ediyorum. Bunlardan otelci bir grubun, uçak kiralamak yerine Lear Jet uçağı satın almak üzere yaptıkları girişimi de teşvik ediyor ve destek veriyorum. Ancak gönül istiyor ki Eskişehir iş âlemine bu konuda onlara destek versinler.”

Editör: TE Bilişim