Her yıl Vehbi Koç Vakfı tarafından verilen Vehbi Koç Ödülü’nün 17’ncisine bu yıl Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen layık görüldü.

Vehbi Koç Vakfı tarafından, kurucusu Vehbi Koç'un yaşamı boyunca kendisine ilke edindiği değerleri yaşatmak, Eğitim, Kültür ve Sağlık alanlarında ülkemizin yetiştirdiği veya ülkemizin gelişimine katkıda bulunan örnek ve öncü insanları ve kurumları teşvik etmek amacıyla verilen "Vehbi Koç Ödülü"ne bu yıl Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen layık görüldü. Türkiye’nin en prestijli ödülleri arasında görülen Vehbi Koç Ödülü her yıl yalnızca 1 kişiye veriliyor. Bu yıl bu anlamlı ödülün sahibi Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen oldu.

Vehbi Koç Vakfı’nın koordinasyon ve finansmanını sağladığı Vehbi Koç Ödülü, her yıl eğitim, sağlık veya kültür alanlarından herhangi birinde, Türkiye’nin ve Türk insanının gelişimine önemli katkıda bulunmuş kişi veya kurumlara veriliyor. Bu yıl eğitim alanında yapılan çalışmaları dolayısıyla Yılmaz Büyükerşen Vehbi Koç Ödülü’nün sahibi oldu. Büyükerşen aldığı ödülle Eskişehir’e ve Eskişehirlilere de büyük mutluluk ve gurur yaşattı.

Editör: TE Bilişim