VİDEO HABERİN SONUNDA

Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında büyük şok yaşandı. Büyükerşen'e tepki gösteren AK Parti Grubu meclisi terk etti

Akşam yapılan meclis toplantısında AK Parti Grup Sözcüsü Mustafa Birsen Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükeşen'in bir gün önce gazetecilere yaptığı açıklamalara cevap hakkını kullanmak için gündem dışı söz istedi. Büyükerşen de usul gereği yazılı başvurması gerektiğini belirterek söz vermedi. Bunun üzerine AK Parti grubu meclisi terk etti. Meclis CHP'li belediye meclis üyeleri ile devam etti.

Büyükerşen ve Birsen arasında şu diyaloglar yaşandı: 

Mustafa Birsen: gündeme geçmeden önce söz isteyebilirmiyim

Büyükerşen: Yazılı olarak isteyebilirsin.

Mustafa Birsen: Sözlü istiyorum

Büyükerşen: Hayır yönetmeliğe bakarsan görürsün. Yazılı olarak istersin. Alıp almamak, kaç dakika konuşulacağına karar vermek bana aittir.

Mustafa Birsen: İsterseniz yazılı olarak vereyim başkanım

Büyükerşen: Yaz ver.. Çalışma yönetmeliği var.

Komisyon raporları okunmaya başlandığı sırada Birsen ısrarla söz istedi.

Bunun üzerine Büyükerşen: Zamanı gelince söz vereceğim

Mustafa Birsen: Başkanım ben söz istiyorum

Büyükerşen: Mustafa çıkartırım dışarı

Mustafa Birsen: Nasıl çıkartırsın. dün bir yerel televizyonda tüm meclis üyelerine hakaret ettiniz

Büyükerşen: Etmedim

Mustafa Birsen: Meclis üyelerinden özür dileyin

Mustafa Birsen: Ben söz istiyorum

Büyükerşen: Vermiyorum. Çalışma yönetmeliği var oku öğren de gel...

Birsen: Dünkü açıklamalarınızda bütçeyi bilmiyorsunuz. Siz öğrenin gelin..

Birsen: Meclisi terk ediyoruz

Büyükerşen: Edebilirsiniz. Kalanlarla gündeme devam ederim.

Birsen: Beş dakika ara talep ediyorum

Büyükerşen: Vermiyorum. Beş saniye bile vermiyorum

Birsen: Beyler kalkıyoruz

Büyükerşen: Kalanlarla devam ediyoruz.

Birsen: Özür dilemeyi kabul ediyor musunuz

Büyükerşen:Etmiyorum


BÜYÜKERŞEN MECLİS SONUNDA YAŞANANLARI DEĞERLENDİRDİ

Meclis bittikten sonra yaşanları nasıl değerlendirdiği sorulan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen şunları söyledi: “Meclisin çalışma usullerine ait mevzuat, yönetmelik vardır, gündem dışı söz almak isteyenler oturum başlamadan önerge verirler, sözlü değil yazılı önerge verilmeli. Yazılı değil sözlü önerge verdi, sonrasında yazıp verdi zamanı gelince kendisine söz verilecekti ama kargaşa çıkarmakta fayda gördüler, toplu bir şekilde çıktılar. Şık bir davranış olmadı zaten geldiklerinde belliydi, tartışma çıkaracakları anlaşılıyordu. Bu böyle gidecek bu grupla öyle anlaşılıyor. Kararları aldık geçtik gitti, böylece 2014 yılının son meclis toplantısı bu şekilde yapılmış oldu. İnşallah yeni yılda bu işleri yönetenler Meclis üyelerinin büyük bir çoğunluğu son derece iyi ve uyumlu insanlar ama başlarındaki klavuzların yönlendirmesi le hareket ediyorlar biat hikayesi ile biz ne dersek o olacak bizim istikametimizde oy kullanacaksınız diyorlar onlar da ne yapsınlar uyuyorlar. Grup kararına uyulmazsa partiden atılmaları söz konusu. Anlıyorum Eskişehir’in işi zor bu AKP’nin gruba kumanda eden klavuzları nedeniyle kendilerine yakışanı yapıyorlar. Onların çıkıp gitmeleri mecliste karar çoğunluğunu yok saydırmıyor kanunda öngörülen sayı var,i 14 kişi ile meclisi gerçekleştirdik TBMM’de de oluyor böyle, bir grup meclisi terk ediyor, bunlar biraz da orayı örnek alıyorlar kendilerini mecliste sanıyorlar. Bir tane grup kararı var belediye kanununda grup diye bir örgütlenme yok bunların parti tüzüğünde var. Klavuzlar diyorum; görünürde Mustafa Birsen grup sözcüsü ama Tuncay Köküer var eskilerden, içlerinde daha basiretli gördüğüm Ahmet Yapıcı var, ne yapalım bunlar böyle. Eskişehirliler inşallah bundan sonra bu yapıyı görerek seçimlerde ona göre oy kullanır.”  

 

Editör: TE Bilişim