Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Aile Sağlık ve Planlaması Vakfı (TAP) işbirliği ile Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan kadın personele kadın sağlığı eğitimi veriliyor.
Büyükşehir Belediyesi tarafından 2013 yılında başlatılan ve 7 grupta toplam 180 kadına verilen kadın sağlığı eğitimleri Büyükşehir Belediyesi personeline de veriliyor. 13 hafta sürecek eğitimlerde Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 32 kadın personelin, kadın ve aileyi koruyucu sağlık davranışları konusunda sağlık bilinçleri yükseltilmeye çalışılıyor.
        Büyükşehir Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi’nde verilen eğitimlerde kadınların ve ailelerinin yaşam ortamlarını iyileştirecek temel koruyucu sağlık davranışlarının geliştirilmesi ve sağlık kurumlarından koruyucu sağlık hizmet talep bilincinin arttırılması amaçlanıyor.
Eğitim sonunda kadınlara sertifika verileceğini ifade eden Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hale Kargın, kadınları güçlendirmek ve bilinçli hale getirebilmek adına bu eğitimlerin önemli olduğunu ifade etti.
Editör: TE Bilişim