(video haberin sonunda)

İZİNSİZ KULLANANLAR HAKKINDA YASAL İŞLEM YAPILACAK

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Ümit Güney, Tepebaşı Belediyesi sınırları içinde bulunan Porsuk kenarında bisikleti ile gezinti yaparken bir kafe sahibi ile “masa sandalye” sorunu ile tartışmaya başladı.

Masa ve sandalyelerin yolu işgal ettiği, insanların rahatça gezemediği gerekçesiyle Titanic cafe sahibi Ali Özkapı ve eşi ile tartışmaya giren Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Ümit Güney, zabıta ekiplerinin gelmesi üzerine masa ve sandalyelerin kaldırılması ve tutanak tutulması istemi üzerine tartışma büyüdü.

Tartışma sırasında Porsuk kenarında gezen bazı aileler ve çocukların kaçtığı gözlendi. Cafe sahibi, yasal çerçeve içinde masa ve sandalye koyduklarını ve işgaliye borçlarının olmadığını belirterek masa ve sandalyelerin kaldırılmasına karşı çıktı.  Direnen cafe sahiplerinin sözleri üzerine sinirlendiği gözlenen Zabıta Daire Başkanı bağırarak “Kurallara uymuyorsun.   Benimle uğraşma. Yaşını başını bil, zabıta görevini yapıyor.  Mahkemeye vermezsem sizi adım Ümit değil. Sizi burada yaşatmam” tehdit dolu sözlerine bu kez etraftaki vatandaşlar da tepki gösterdi.

Cafe sahibinin engelli olduğunu vurgulayan vatandaşlar, “Hem engelli vatandaşın üzerine gidiyor hem bağırıyor” sözlerine Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Ümit Güney, “Yürü git” diye cevap verirken, cafe sahiplerine  “Bunların hesabını vereceksiniz” diye sözlerine devam etti. Güney diğer tafta da zabıta ekipleri “Bunları da alın…” diye talimat vermeye devam etti.

Editör: TE Bilişim