Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı Meclis toplantısında köylere hizmet götürme konusunda tartışmalar yaşandı.

Büyükşehir Belediyesi’nin meclis toplantısında köylere hizmet götürme konusunda tartışmalar yaşandı. Ayrıca Türkiye Belediyelere Birliği’ne üye seçimi yapıldı. Meclisten önce söz alan Ak Partili Mustafa Birsen bir önceki mecliste yaşananlar ve daha sonra gazetelere verilen demeçlerden dolayı Büyükerşen’in özür dilemesini istedi. Birsen şunları söyledi:   İlk oturumda görüşülen maddelerin komsyona havale edilmesi konusunda anlaşmıştık sonra ise farklı davranınca tartışmalar yaşandı. Meclisten donra gazetelerde bu tartışmaların bizden kaynaklandığı yönünde açıklamalar gördük.  

Ak Parti grubundan özür borcunuz  vardır.

 İç Anadolu Gurubu ile görüşülürken Mali İşler Daire Başkanının verdiği bilginin yanlış olduğu belirlendi. Bundan sonraki bilgiler doğru olsun. Ak Parti gurubu olarak şehrimize hizmet etmeye kısır çekişmelerden uzak durmaya gayret ediyoruz.  Şehrin menfaati olan her şeyi destekliyoruz. Şehrimizin sorunların çözümü adına hükümetimiz ile aranızda köprü olmaya hazırız. Gelin bizimle diyalog kurmaya çalışın, fırsata çevirmeyi çalışın. Hep birlikte şehrimize ilçelerimize mahallelerimize hizmet almamış yerlere vatandaşlara hizmet yapalım.

Belediye kanunlara yönetilir, bizim de sizinde yetkileriniz bellidir. Aldığımız yetki ile oy vermiş vatandaşların adına denetim görevini sürdürmeye devam edeceğiz.”

Büyükerşen ise gazetelere bu konuyla ilgili demeç vermediğini kaydetti.

 AHMET YAPICI ÖZEL İDAREYİ SORDU

Ak partili Ahmet Yapıcı ise yeni büyükşehir yasası sonrasında il özel idare hizmetlerinin Büyükşehir’e devredildiğini hatırlatarak bugüne kadar köylerle ilgili neler yapıldığı ve bundan sonraki projeleri sordu.

100 TANE MEZARLIK VERDİLER

 Büyükerşen Yapıcı’ya şöyle cevap verdi: Köylerde ilçelerde bir ekip çalıştırarak ihtiyaçlarını tespit ettirdik. Yol su kanalizasyon sorunları çok fazla. İl Özel idaresinin tüm görevlerini büyükşehire verdi. Devirle ilgili kurulacak komisyon çok geç kuruldu.

 Komisyonda köylerin  büyük arazileri  ilçelere bırakıldı. Gayri menkullerinden hiçbir şey vermediler. Taşınmaz mallardan 100 tane mezarlık verdiler.  Bunun dışında hiçbir şey verilmedi. Borçlarına gelince İller Bankasından alınan tüm borçlar bize kaldı. Alacaklar konusunda hiçbir şey yok. Elektrik, su paraları borç alınmamış. Bunların takibi bize kaldı. Yani vatandaşla bizi yüz yüze bıraktılar.

İlçelerde bunu muhafaza edecek itfaiye istasyonları gerekir. Bazı makinalar bırakıldı. Yani bunlar bile devredilmedi. Taşlar oturtulduğu zaman   düşüneceğiz.   

   Bazı yerleri Tarım Müdürlüğüne bazı yerlerinin hazineye, lojmanları Vilayete verdiler.  Yani elele baş başa bıraktılar.  

Evraklar çuvallara doldurulmuş bize veriliyor.    Karşımıza büyük problemler çıkacak. Bir kısmına dava açıyoruz. O bakımdan ne yapılacağı kesin bir şey söylemek mümkün değil.

Memur ve işçileri de bize devrettiler. İşçilerin memurların maaşlarını ucu ucuna karşılıyoruz

Size aynen yansıtıyorum. Başınızı ellerinizin arasına alıp düşünmeliyiz. Taşların yerine yerleştirmemiz lazım. 2014 yılın sonuna kadar büyük projeleri yatırımları yapacağına sanmıyorum. Hakkımızı alabilmek için yargıya başvurmaktan başka çare kalmadı. Nasıl bir karar çıkar bilmiyorum. Bilinmezlikle karşı karşıyayım.”

 

 Daha sonra söz alan CHP’li Kazım Kurt: “Şu anda Türkiye’nin sistemsel bir bozukluğunu tartışıyoruz. 12 yıldır iktidarda olan parti bunu düzeltemedi şimdi acele bir asa ile bunun değişmesini ummuyoruz, adaletsizlikler yanlışlar itirazlar var. 30 Mart’tan bu yana bir düzen oluşmamış, belki ek bütçe ek yatırım programları yapılması gerekecek belki de bu mecliste oturup karar vereceğiz”

Konuşmalardan sonda gündem maddelerine geçildi. Türkiye Belediyeler Birliği’ne üye seçilmesi konusu görüşüldü. Yapılan oylamada Zeynep Akgün (AKP), Metin Özen (AKP), Hamit Yüzügüllü (AKP), Hasan Kalın (AKP), Özkan Alp (AKP), Remzi Arayıt (AKP) seçildi. 

Editör: TE Bilişim