Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı 2’inci birleşimi Başkan Vekili Abdülkadir Adar başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis gündeminde 6 madde görüşülerek karara bağlandı. Yatırım programı için Toplamda 293 milyon 307 bin TL’lik bütçe ayrıldı.

Ekim ayı meclis toplantısının 2’inci birleşiminde gündeme alınan 2018 yılı yatırım programı oy çokluğu ile kabul edilirken, diğer 5 madde oy birliği ile meclisten geçti. Meclis gündemine alınan yatırım programına göre 2018 yılında en büyük payı tramvay hattı yapım işi için 100 milyon TL ile Ulaşım Dairesi alırken diğer bazı yatırım alanlarına şu miktarlar ayrılacak; “Kırsal ve kent içi yol yapımları için 30 milyon TL, Tarihi ve Kültürel Mirasın korunması ve geliştirilmesine yönelik uygulama çalışmaları 21 milyon TL, Kamulaştırmalar içi 36 milyon TL, Güneş Enerjisi Santralleri kurulması ve işletilmesi için 9 milyon TL, Otobüs alımı için 30 milyon TL, Beylikova mobil ya da modüler kırsal Kesim Mezbaha yapımı için 2 milyon TL, Makine, Teçhizat, Taşıt, Yedek Parça ve malzeme alımları ile bina bakım onarım yenileme ve tadilat işleri için 44 milyon 12 bin TL.” Toplamda 293 milyon 307 bin TL’lik bütçe ile oluşturulacak yatırım programı oy çokluğu ile meclis gündeminden geçti.

Ak Partili Ahmet Yapıcı gündeme alınan 2018 yılı yatırım programının hazırlanılmasına özen gösterilmediği ve hangi yatırımın ne alınacağı şeklinde detayların olmadığını savundu. Bu gerekçelerle red oyu vereceğini dile getiren Yapıcı, “Ben bu konuda meclisin ciddiye alınmadığını düşünüyorum. Bu konuda geçen yılda aynı tepkiyi vermiştim. Umarım bir sonraki yatırım programı görüşmelerinde aynı hata yapılmaz” diye konuştu.

Öte yandan meclis Başkan Vekili Abdülkadir Adar ise, “Nereye ne yatırımın yapılacağı havle edilen Plan ve bütçe komisyonunda görüşülmüştür. Bu meclis adına görev yapan komisyon üyesi arkadaşlarımızda kendi guruplarına kendi fikrini aktardığını düşünüyorum” dedi.

Ayrıca meclis gündeminde gündem dışı söz alan İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt belediyesince imar planı değişikliğinin neden engellendiğini sordu. Kendisinin Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile aynı fikre vararak çalışma başlattığını ancak sonrasında yazışmalara cevap alamadığı için ilgili bakanlık ile yazışmak zorunda kaldığı dile getirdi. Daha sonra ise konunun yürütmeyi durdurma karı istenerek dava açıldığını söyledi. “Bozkurt, ben buradan soruyorum. Eskişehir’e birlikte hizmet verecek isek neden dava açılarak engellenmekteyiz” şeklinde konuştu.

Adar ise konu hakkında bilgisi bulunmadığını ancak ilgili daire müdürünün konu hakkında bilgi vermesi gerektiğini dile getirdi. Son olarak söz alan Ak Parti grup sözcüsü Mustafa Birsen, “2018 yılı yatırım programı için Ahmet Yapıcı’nın sözlerine katılmakla birlikte birkaç arkadaşımızın red oyuna karşın bizler olur oyu vereceğiz” açıklamasında bulundu. Ardından oylanan yatırım programı 4 ak Partili meclis üyesini red oyuna karşın oy çokluğu ile meclis gündeminden geçti.

Editör: TE Bilişim