Büyükşehir Belediyesi Ramazan Bayramı’nda Eskişehir’de olacak yerli ve yabancı turistlerin bayramı dolu dolu geçirmeleri amacıyla ilgi gören parklar ve müzelerde bayram mesaisi yapacak.
Kentpark içinde bulunan ve geçtiğimiz hafta hizmete giren plaj, vatandaşlardan gelen istek üzerine bayramın birinci günü 13.00’da açılarak bayram boyunca açık kalacak. Plaj 10.00 ve 18.00 saatleri arasında vatandaşlara hizmet verecek.
Esbotlar ve gondollar ise bayramın bayram boyunca Porsuk Çayı üzerinde seferlerine devam edecek.
Eskişehir turizmine büyük katkı sağlayan Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi de bayramın ikinci ve üçüncü gününde vatandaşlara hizmet verecek.
Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği başka bir yer olan Sazova Bilim Sanat ve Kültür Parkı ise bayramda vatandaşların uğrak yeri olacak. Park içinde bulunan Masal Şatosu, Bilim Deney Merkezi, Sabancı Uzay Evi ve Eti Sualtı Dünyası da bayramın ikinci ve üçüncü gününde gezilebilecek.
Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, vatandaşlara en iyi şekilde hizmet verebilmek için bayramda da mesai yapacaklarını belirttiler. Zabıta ekiplerinin 24 saat boyunca çalışacağını belirten yetkililer vatandaşların Alo 153’ü arayarak şikâyetlerini iletebileceklerini hatırlattılar.  
Ayrıca vatandaşlar bayram tatilinde yaşanabilecek su arızaları için Alo 185’i arayarak ESKİ ile iletişime geçebilecekler.
Editör: TE Bilişim