Büyükşehir Belediyesi Kar ve Buzla Mücadele Ekipleri tekrar başlayan kar yağışıyla birlikte, Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda bulunan bölgelerde kar küreme ve temizlik çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Çalışmalar, il merkezi dışında ilçe ve mahallelerde (köylerde) de sürdürülüyor. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı mahalle (köy) yolları ile yüksek olan kesimlerdeki bazı yollar Rotatif (Kar Püskürtme) araçları ile açılıyor.

Ekipler, Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olan kent merkezindeki cadde, bulvar ve ana yollar başta olmak üzere ilçe ve mahallelerde (köylerde) de kar temizleme çalışmalarına 7 gün 24 saat üç vardiya halinde devam ediyor. Geçtiğimiz gece tekrar başlayan kar yağışı ile birlikte Büyükşehir Belediyesi, şehrin dört bir yanında sürdürdüğü çalışmalarına devam etti.

Büyükşehir Belediyesi Yetkilileri, kırsalda gece gündüz aralıksız yapılan çalışmalar sonucu ulaşıma kapalı mahalle (köy) yolunun bulunmadığını, ekiplerin gelen her türlü ihbar ve telefonu titizlikle değerlendirdiklerini açıkladılar. Güvenlik güçleri ve mahalle muhtarları ile sürekli irtibat halinde bulunduklarını belirten yetkililer, sürücülerin zincir ve kar lastiği takmadan trafiğe çıkmamaları hususunda uyarılarda bulundular.

Yol İşleri Şube Müdürlüğü Yetkilileri ayrıca, kar temizleme çalışmalarının yapılabilmesi için yol kenarına park eden araç sahiplerini, temizlik işleri bitinceye kadar araçlarını bulundukları yerden kaldırmaları konusunda uyardı.

 

 

 

Editör: TE Bilişim