Büyükşehir Belediyesi davasının Avukatı Cemal Yüksel AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca’nın yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Yüksel’in yaptığı açıklama şöyle: “AKP Eskişehir Milletvekili Salih Koca’nın Mahalli Basında dün yer alan demecini esefle karşılıyoruz. Koca’nın beyanatları hemşehrilerimizi yanıltmaya matuf, maksatlı ve sui niyetli olmaktan öteye gidememektedir.  12 senelik AKP hükümranlığı sırasında artık bize çok tanıdık gelen “çamur at izi kalsın” taktiğinde Sayın Koca’nın çok başarılı olduğu Eskişehir Kamuoyunun malumudur. Fakat Sayın Koca’nın temelsiz beyan ve iddialarıyla ilgili hemşehrilerimizin doğru ve ilk ağızdan bilgilendirilmesi açısından bu basın açıklaması zaruri hale gelmiştir.

AĞIR CEZADA TEK DAVA VAR

Sayın Koca müvekkillerimin Ağır Ceza Mahkemesinde 7-8 davada yargılandığı ile ilgili iftirada bulunmuş olup kötü niyetli olarak bir algı yaratma çabasına girişmiştir. Halbuki vekil edenler hakkında Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde sadece tek dava görülmektedir. Muhbirlerinden birinin de Sayın Koca olduğu bu davada Mahkemeye bağımsız bilirkişilerden alınmış uzman raporu sunulmuş olup, bu raporda da yargılama konusu ihalede herhangi bir suç unsuru bulunmadığı açıkça saptanmıştır. Dosyayı muhbir sıfatıyla hem kendisi hem de avukatları izlemekte ve bilmekte olmalarına rağmen Sayın Koca’nın bu raporlara değinmeden müvekkillerimi hala suçlamaya çalışması Eskişehir halkını nasıl yanılttığının en açık göstergesidir. Hatta Sayın Koca işi bir adım ileri götürerek 9 bürokratımız hakkında Sulh Ceza Mahkemesinde açılmış olan davanın da Ağır Ceza Mahkemesinde açıldığını beyan ederek sanki ortada Ağır Cezalık suç varmış gibi sui niyetli algı yaratma çabasını sürdürmüştür.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN TÜM İHALELERİ YASALARA UYGUNDUR

Salih Koca demecinde “Büyükşehir Belediyesinin yasalara uygun yaptıkları bir tek ihale var mı?” Şeklinde soru tevcih etmiş hatta bu sorusu bir yerel gazeteye manşet olmuştur. Cevap verelim Büyükşehir Belediyesinin 1999 Yılından beri yaptığı tüm ihaleler yasalara uygundur. 15 senelik bu süreçte Büyükşehir Belediyesi İç İşleri Bakanlığı ve Sayıştay tarafından sayısız defa denetlenmiş hiçbir usulsüzlük, yasaya aykırı fiil ve suç saptanmamış ve sonuçta denetleyen kurumlar tarafından defalarca takdir edilmiş bir kurumdur. Fakat Büyükşehir Belediyesini bir türlü sandıkta kazanamayan muhbirler emellerine ulaşmak için vekil edenlere çamur atmak yolunu seçmiş yarım sayfalık bir dilekçe ile ihbarda bulunmuşlardır. Muhbiri AKP’li 7 siyasetçi olan dosyaya dava arkadaşları olan AKP’li bakanlar kendi memurlarını bilirkişi olarak görevlendirmişlerdir, hatta bu memur bilirkişilerin içinde AKP’den milletvekili adayı olmuş kişiler de bulunmaktadır. İlgili AKP’li bakanın emir ve talimatındaki bu bilirkişiler akla hayale gelmedik taraflı ve yanlı tespitlerle vekil edenler aleyhine rapor düzenlemişlerdir. Dosyada işte bu taraflı bilirkişi raporları haricinde tek bir delil yoktur. Bir dosya düşünün ki muhbiri AKP’li, bilirkişileri atayan makamlar AKP’li, bilirkişi AKP’li. Sonra Sayın Koca çıkıp diyecek ki “Haksız olarak AKP’yi suçluyorlar.” “Hırsızın Hiç Mi Suçu Yok? Yavuz Hırsız Ev Sahibini Bastırır”. Buna ancak tek bir laf söylenir. El İnsaf !

ALLAH’A HAVALE EDİYORUZ.

Biraz önce bahsettiğim gibi anılan şikâyet ile ilgili tüm baş rol aktörleri AKP’li olup kendin çal kendin oyna şeklinde sahnelenen bu oyun sonucu bürokratlarımız tutuklanmış, aile ve psikolojik düzenleri bozulmuş, onurları ve kariyerlerine saldırılmış, yine bu yöntem ile yapılan onlarca ön inceleme, teftiş, bakanlık soruşturmasının hedefi olup savunma yazmaktan iş ve hizmet üretmeye vakit ayıramaz hale gelmişlerdir. Alışılageldiği üzere dokunulmazlık zırhı arkasına saklanan Salih Koca gazetelere gerçeklerle örtüşmeyen beyanatlar vererek iftira ve karalama kampanyasına devam etmektedir. Sayın Koca’ya hatırlatmak isteriz ki dokunulmazlık bu dünyada kendisine bir koruma sağlayabilir ama ahirette dokunulmazlık yoktur. Siyasi amaçlar uğruna yediği kul hakkından dolayı Salih Koca’yı Allah’a havale ediyoruz.

Editör: TE Bilişim