Hükümetin toplu sözleşme masasında kamu emekçilerine yüzde 3+yüzde 3 zam teklifine  Sağlık Sen Eskişehir Şubesi’nden de tepki geldi.

Hükümetin zam teklifini “1 Nisan şakası” olarak yorumlayan Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, “Memur-Sen ve Sağlık-Sen ailesi olarak büyük Türkiye’den payımıza düşüne istiyoruz. Ekonomi ve hizmette özellikle sağlık hizmetlerinde Amerika, Avrupa gibi düşünüp, sıra alın terimize, emeğimize, ücretimize gelince Afrika gibi düşünmek ve muamele etmek büyük yanlıştır. Bu yanlıştan derhal vazgeçilmelidir. Türkiye'ye ve insanına yakışır şekilde zam ve sosyal haklar düzenlenmelidir.

Açlık sınırı yükseliyor, alım gücümüz düşüyor”dedi.

3 alternatif teklifle masaya geldiklerini vurgulayan Köksal şunları söyledi.

“Masada tüm alternatifleri sunarak, hangi kalemden iyileştirme yapılacaksa bunu kamu işveren heyeti belirlesin istedik ve masaya gelirken de, 3 şartlı hazır olarak geldik. Ancak geldiğimiz bu noktada teklifi küçültenler, bu saatten sonra Türkiye’yi büyütenlerle temas kursun. İleri giden Türkiye’nin, geri giden memurları olmak istemiyoruz. Bize bu reva görülmesine de tamamen karşıyız.

Memuru enflasyona ezdirmedik cümlesi alım gücü hesabı yapılmadan hesap edildiği için bir illüzyona tekabül ediyor. Alım gücümüzün düştüğünü görüyoruz. Bize ayağınızı yorgana göre uzatın denilmesin, yeni Türkiye, yorganın ayağa göre büyütüldüğü bir Türkiye olmalı.

Büyümeden aslan payını yüksek gelirliler, büyük sermaye ve finans sektörü alırken, sıra kamu görevlilerine gelince “mali disiplin” ve “bütçe imkanları”ndan dem vuruluyor. Sağlık-Sen olarak; Alın terimizin karşılığı olan onurlu bir yaşam ve saygın ücret istiyoruz. Fakirlik sınırının altındaki ücreti Yeni ve Büyük Türkiye'ye yakıştırmıyoruz.

Külfetten payımıza düşene HAYIR demediğimiz gibi, nimetten payımızın düşürülmesine EVET demeyeceğiz.”

Editör: TE Bilişim