"Anne olsun olmasın yüreğinde ana şefkati duyan  tüm kadınların Anneler Gününü kutlarım. Annelerimiz gülerse, Türkiye de güler” diyen Çakırözer, engelli bireylerin önündeki tüm yasal ve zihinsel engellerin yıkılmasının zorunlu olduğunu vurguladı.
Çakırözer, down sendromlu çocukların çalışma hayatına ve topluma kazandırıldığı Tepebaşı Belediyesi'ne bağlı Gökkuşağı Kafe'de Eskişehir'de yaşayan engelli çocuklar ve anneleriyle Anneler Günü kahvaltısında bir araya geldi. Sakatlar Derneği Başkanı Cafer Eşen ile birlikte, kahvaltıya katılan engelli çocuklarla yakından ilgilenen Çakırözer, annelerine de çiçek vererek anneler gününü kutladı.
YÜREĞİNDE ANA ŞEFKATİ DUYANLAR
Çakırözer yaptığı konuşmada, “Çocuklarımızı sonsuz şefkat ve sevgi ile büyüten siz annelerimizin yeri doldurulamaz. Sizler fedakarlığın eşsiz temsilcilerisiniz. Değeriniz hiçbir zenginlikle ölçülemez. Ne kadar güzel söz söylersek söyleyelim, size olan gönül borcumuzu asla ödeyemeyiz. Anne olsun ya da olmasın yüreğinde bu ülkenin evlatlarına ana şefkati taşıyan tüm kadınlarımızın Anneler Gününü kutlarım. Siz kadınlar mücadele ettiğiniz zaman tüm dünyayı değiştirebilecek güce sahipsiniz. Anneler gülerse tüm Türkiye de güler” dedi
HEPİMİZİN SORUMLULUĞU
Türkiye'de yaklaşık 9 milyon engellinin yaşadığını, aileleriyle birlikte 20 milyonu aşkın yurttaşın engelli bireylere yönelik uygulamalardan doğrudan etkilendiğini ifade eden Çakırözer, “Engelliler bugün, eğitimden sağlığa, ulaşımdan istihdama kadar hayatın her alanında ciddi sorunlarla karşı karşıyalar. Engelli yurttaşlarımızın yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil, ailelerinin, çevrelerinin, toplumun, kısacası hepimizin ortak sorunu ve sorumluluğudur. Türkiye'nin bugünkü koşullarında engelli annesi olmak çok büyük zorluklara göğüs germeği gerektiriyor. Sizleri bu büyük özverili mücadeleniz nedeniyle de ayrıca kutluyorum. Her birinizin tek tek ellerinizden öpüyorum” diye konuştu.
Engellilerin hayatlarını kolaylaştırabilmek için her türlü çalışmalarda bulunmanın, bu konuda özel eğitim programları, iş ve eğitim merkezleri oluşturmanın gerekli olduğuna dikkat çeken Çakırözer, Eskişehir’in diğer şehirlere göre engelliler için “daha yaşanılabilir bir kent” olduğunu belirtti. Çakırözer, “Bu hizmetleri yaratan da belediye başkanlarımızdır. Duyarlılıkları ve yaptıkları ile örnek olan başkanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Engelli ailelerinin özellikle geleceğe dair haklı kaygıları olduğunu belirten Çakırözer, şöyle dedi: “Yani anne ve babalarımızın hep aklında ‘Benden sonra çocuğuma ne olacak sorusu?’ sorusu geliyor. Hiç de haksız bir soru değil. Onun için biz Aile Sigortası’nı geliştirdik. Anayasa’daki sosyal devlet ilkesi gereği devlet engelli yurttaşlarımıza diğer yurttaşlarımızın yararlandığı tüm olanaklardan eşit derecede yararlanma fırsatı sağlamakla yükümlüdür. Engelli yurttaşlarımızın hayatın her alanına katılabilmelerinin sağlanması devletin de asli görevidir. Eğitim, sağlık, çalışma hayatı, istihdam, siyasi ve kamusal hayata katılım önündeki tüm engeller ortadan kaldırılmalı, engelli yurttaşlarımız hayatın her alanında desteklenmelidir. Engellerin olmadığı bir Türkiye'yi hep birlikte kuracağız.”

Editör: TE Bilişim