CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Han’da düzenlenen Uluslararası 2. Dostluk ve Sanat Çalıştayı’na katıldı. Çalıştay için Han’a gelen Türk ve yabancı sanatçıların ortaya koyduğu dostluk ve birlikteliğin dünyaya örnek olmasını dileyen Çakırözer, Hanlı kadınların elleriyle hazırladıkları yerel yiyeceklerden de tattı.
Han’da 2’ncisi düzenlenen Dostluk ve Sanat Çalıştayı’na katılan 26 sanatçıyı Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Adar ile birlikte tek tek kutlayan Çakırözer, “Sizin buradan verdiğiniz dostluk ve birlik mesajı tüm dünyaya örnek olsun” dedi.
Çalıştayda Han halkının sıcak misafirperverliğinin de ortaya konduğunu ifade eden Çakırözer, “Buraya gelen konuk sanatçılarımız aracılığıyla Han’ın doğal ve tarihi güzelliklerinin yanısıra insanının sıcaklığı, konukseverliği de dünyaya tanıtılıyor. Çalışkan belediye başkanımız Erdal Şanlı’ya bu çalıştay ve festivalleri başlatan vizyonu için teşekkür ediyorum” dedi.
Çakırözerziyareti sırasında Hanlı kadınların kendi elleriyle yaptıkları yerel yemeklerden tatmayı, organik ürünlerden almayı da ihmal etmedi.
Atatürk’e yapılmış bir saldırıdır
Tören sonrasında Han halkıyla sohbet ederek, sıkıntıları dinleyen Çakırözer, Yazılıkaya mahallesinde Atatürk büstüne zarar verenleri kınadı. Çakırözer, “Bölgede yapılan duvar yenileme çalışmaları sonrasında Atatürk büstünün tahrip edilerek bir köşeye atıldığını görmekten çok büyük üzüntü duydum. Ortaya çıkan bu çirkin görüntü Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e yapılmış bir saygısızlıktır. Olayın aydınlatılması, sorumlularının cezalandırılması ve yeni bir Atatürk büstünün tahrip edildiği yere konması hepimizin üzerine düşen bir sorumluluktur..Bu konuda  Belediye Başkanımız Erdal Şanlı ile sürekli iletişim halindeyiz” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim