CHP Parti Meclisi Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, toplu sözleşme sürecinde anlaşma sağlanamaması üzerine greve çıkmaya hazırlanan, ancak grev kararı “milli güvenlik” gerekçesiyle ertelenen Şişecam işçilerine destek ziyaretinde bulundu.

5 il ve 9 fabrikada başlatılan eylemde, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Paşabahçe Fabrikası bahçesinde toplanan ve eylem başlatan işçilere destek amaçlı ziyarette bulunan Usluer, “Öyle bir dönemden geçiyoruz ki nerdeyse nefes almak yasaklanacak. Sizlerin bu haklı mücadelesine OHAL’e güvenerek ‘milli güvenlik’ gerekçe gösterilerek engel koyulması sizlerden korktuklarını gösterir. İşçiler de kendi güçlerinin farkındalar artık. Sizlerin bu onurlu mücadelesine destek olmak bizim için de bir onurdur. Sendikalı olduğu için insanlar işlerinden oluyor. Artık hem kamuda hem de özel sektörde sendikal faaliyet göstermek yürek isteyen bir iş. Hiçbir gerekçe gösterilmeksizin insanları işsizliğe ve açlığa mahkum ediyorlar. Bir ülkede sendikalar nüfusa orantılı bir biçimde güçlenmiyorsa o ülkede demokrasiden söz edilemez. Bizler bu yürekli mücadelenizin yanındayız ve elimizden gelen desteği de vereceğiz” dedi.

“2014 yılındaki görüşmelerde de anlaşma sağlanamamış ardından Kristal-İş grev kararı almıştı. O zaman da milli güvenliği bozma gibi tuhaf bir sebep gösterilerek greviniz engellenmişti” diye konuşan Prof. Dr. Usluer, Kristal-İş Sendikası Başkanı Erdal Akyazı da Usluer’in destek ziyaretiyle kararlı duruşlarının daha da güçlendiğini ve verdikleri mücadelelerinden geri adım atmayacaklarını kaydetti.

Editör: TE Bilişim