30 Mart seçimlerinde eski muhtara fark atan Eskişehir –Tepebaşı Bahçelievler Mahallesi’nin kadın muhtarı Sülbiye Bilen muhtarlık binası olmayınca seçim sonrası ortada kaldı. Bahçelievler Mahallesi Aytaç Sokak’ta bulunan Sarısu Camii Avlusu’nda bulunan bir odada muhtarlık hizmeti sürdürülüyor.

Yıllarca Bahçelievler Mahallesi Muhtarlığı yapan Remzi Duman’ın mülkiyetini kendi mülkiyetinde bulunan bir odayı muhtarlık olarak kullanıyordu. Seçimi kaybettikten sonra geçici olarak   odanın muhtarlık olarak kullanılmasına izin vermemesi üzerine yeni kadın muhtar Sülbiye Bilen, muhtarlık mühürü ve diğer evrakları ile kısa sürede de olsa ortada kaldı.

Bazen kendi evinde bazen evinin karşısında bulunan parkta bir süre muhtarlık işlemlerini yapan Bahçelievler Mahallesi muhtarı Sülbiye Bilen, “Bu süre içinde Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç’a giderek sorunumuzu anlattık. Sağolsun, sorunun çözümü konusunda bize yardımcı olacağı konusunda söz verdi. Biz işimizi yapmak için çare ararken, mahallemizde bulunan ve eski muhtarlığının çok yakınında bulunan Sarısu Camii bize kucak açtı. Cami avlusunda bulunan bir oda bize tahsis etti. Şimdi muhtarlık yapılıncaya kadar burada hizmet yapmaya devam edeceğiz. Bize destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

(MY

Editör: TE Bilişim