18 Mart 2018 Çanakkale Deniz ve Kara Savaşları Zaferi'nin 103. Yıldönümü nedeniyle açıklama yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Eskişehir Şubesi başkan yardımcısı Cihan Taşar,Çanakkale mucizesinin kahramanının Mustafa Kemal Atatürk olduğunu söyledi.

 Emperyalist devletlerin, başta İngiliz ve Fransızların 18 Mart 1915'te düzenlediği deniz saldırısı, kahramanca bir direnişle yok edildiğini ifade eden Taşar, Eğer bugün başı dik, özgürce yaşayabiliyorsak bunun nedenini 103 yıl önce verilen büyük mücadele de aramalıyız. Çünkü Çanakkale bir diriliştir. Türk’ün geri dönüşüdür. Çanakkale’de verilen ölüm kalım savaşı sonunda, Türk Ulusunun bağımsızlık iradesi tüm dünyaya karşı sergilenirken, ülkemizin bir sömürge yapılamayacağı bir kez daha kanıtlanmıştır” dedi.

Çanakkale Savaşları, dünyadaki ezilen uluslara örnek olduğunu, emperyalistlere karşı verilen bağımsızlık savaşlarının da özünü oluşturduğunu ifade eden ADD Eskişehir Şube Başkan yardımcısı Cihan Taşar şunları söyledi:

“ Bu savaşlarının tarihimiz açısından önemli bir yeri vardır. Bütün dünyaya kısa bir süre sonra büyük kahraman Mustafa Kemal Atatürk’le tanışacaktır.

Günümüzde Çanakkale Zaferini Atatürk'ü yok sayarak anlatmak isteyenler vardır. Bir kısım sahte tarihçiler, Atatürk'ün bu kutsal savaştaki rolünü inkâr ederek, tarihi kirletmektedirler. Bu zaferi Atatürk olmadan düşünmek bir ihanettir.

Bugün yine, geçen 103 yılın sonunda ülkemiz üzerinde çeşitli oyunlar oynanmaktadır. Her zaman olduğu gibi Sevr’i hortlatmak isteyenler, vatanımızı, etnik, dinsel ve siyasal yapıda parçalamak istemektedirler. Türkiye’nin bağımsız bir devlet olması, ulus devlet olması çıkar çevrelerini rahatsız etmektedir.

Dış düşmanlar ve yerli işbirlikçileri şunu çok iyi bilmelidirler ki; Türk Ulusu, tıpkı Çanakkale'de olduğu gibi, bugünde Afrin’de ülkemizin bütünlüğünü savunmakta ve bu uğurda şehitler vermektedir. Vatanımızı vatan yapan tüm şehitlerimizin önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor, onları minnetle anıyoruz. “

Editör: TE Bilişim