Eğitim İş Genel Sekreteri Ebru Sungar, Eskişehir Atatürk Lisesinde yaşanan şiir okuma krizi hakkında açıklama yaptı.

Yaşanan olay hakkında bilgi veren Sungar, “Eskişehir Atatürk Lisesi 18 Mart Çanakkale Zaferi anma programına, inceleme komisyonu kontrolünden geçmeyen ve kendi cümleleri ile değiştirilerek alıntılanmış bir şiiri okutmaya çalışmış ve bu sırada öğrencileri ‘tekbir’ getirerek eşlik etmeye zorlamıştır. Müdür baş yardımcısı, tüm öğretmen ve öğrencilerin gözü önünde üyemizin üstüne yürümüş, parmağını sallayarak tehditkar bir tavırla onu sindirmeye çalışmıştır. Söz konusu programda öğrencilerin okumak istemedikleri şiirin şairi ve içeriğine yönelik bilgi edinmek isteyen, sorumluluk sahibi Eğitim İşli öğretmenlerimize yapıştırılmaya çalışılan bu asılsız, gerçek dışı beyanlarını, dini duyguları da alet ederek kamuoyunu yanıltma hamlesi olarak görüyor; hiçbir üyemizin, asla yalnız olmadığını, hukuki tüm süreçlerin hakkıyla işletileceğini kamuoyunun bilgisine sunuyoruz” dedi.

“BİZİM KOLTUK SEVDAMIZ YOK, AYDINLIK TÜRKİYE SEVDAMIZ VAR”

Şiiri eleştiren Sungar, “Birçok Çanakkale anması etkinliğinde olduğu gibi, müdür başyardımcısının okutmaya çalıştığı 8 dizelik ‘şiir’de, bir kez bile Atatürk’ün anılmıyor olması, bu ‘şiir’in ‘tekbir’lerler bitmesi, bize elbette bir şey söylemektedir: İktidarın yönetimini dizayn ettiği her yerde küçük, özenti iktidarcıklar bulunmaktadır” dedi.

Konuyla ilgili Eğitim Bir Sen 1 No’lu Şube tarafından yapılan açıklama hakkında da konuşan Sungar, şunları söyledi: “Ne yazık ki okul yönetiminin başlattığı skandal burada da bitmemiş, hemen sonrasında yandaş sendika Eğitim Bir Sen Eskişehir 1 No’lu Şube tarafından devam ettirilmiştir. Burada bir basın açıklaması yapan yandaş sendikanın şube yönetimi, skandalla ilgili tutanak tutturan 4 eğitimcinin de ismini vermiş, iftiralar atarak hedef göstermiştir. Yandaş sendikanın kendi şubesinde yaptığı bu açıklamaya, tutanakta adı geçmediği halde, kanunen tarafsız olmakla yükümlü olan okul müdürünün de katılması, ortadaki rezil tabloyu daha da belirgin hale getirmiştir. Okul müdürü, müdür başyardımcısına taraf olmuştur. Şu andan itibaren bu şahısların konuyla ilgili dahil olacağı her işlem ve süreç şaibeli ve yok hükmündedir. Derhal bu okul müdürü ve müdür başyardımcısının görevden alınmasını bekliyoruz.”

“NUTUK’U OKUYUN DA NUTKUNUZ TUTULSUN”

Sungar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğitim-İş’e ‘Nutuk’u tekrar okuması tavsiye edilmiştir! Bizlere nutuk okumayı tavsiye eden, adeta akıl tutulması yaşayan bu sendika ve yöneticileri, tıpkı bahse konu müdür başyardımcısı gibi, üyelerimizin Atatürk Lisesi kütüphanesine öğrenciler okusun, tarihini bir de Atatürk’ün kaleminden öğrensin diye 90 tane Nutuk hediye ettiğinden bile maalesef bihaberdir. Eğitim-İş’in Türkiye genelinde orta öğretim kurumlarında gençliğin Atatürk’e özlemini anlatan bu yıl ikincisini düzenlediğimiz mektup yarışmasında katılımcı her öğrenciye Nutuk hediye ettiğimizden de bihaberdir. Siz de Nutuk’u okuyun da nutkunuz tutulsun!”

“PEŞİNİ ASLA BIRAKMAYACAĞIZ”

“Eğitim-İş olarak, bu skandalın peşini asla bırakmayacağımızı ilan ediyoruz” diyen Sungar, açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı: “Çanakkale Zaferini amacından saptıran, Atatürk’ü yok sayan, sıkıştıklarında kutsal dini duyguları da alet etmekten geri durmayan ve kadın üyemizin üzerine yürüyen müdür başyardımcısı, yandaş sendikanın iftira toplantısında hazır ol vaziyette beklerken tarafsız durma ilkesini pervasızca çiğneyen okul müdürü, 4 öğretmenimizi iftiralarla hedef gösteren Eğitim Bir Sen yöneticileri ile ilgili gerekli hukuki adımları atacak, bu aymazlıkları her fırsatta deşifre edeceğiz. Çanakkale nasıl geçilmediyse Çanakkale Ruhu’nun da asla silinemeyeceğini; o ruhun, Atatürk’ün adı geçmeden zafer törenleri düzenlenmesine izin vermeyeceğini; güneşin balçıkla sıvanmayacağını ve ancak o balçığı atmanın elbet bir bedeli olacağını bir kez daha öğrenecekler! Yandaş parmaklarını sallayarak üyelerimizi tehdit edenlere söyleyeceğimiz son söz, elinizden geleni ardınıza koymayın! Eğitim-İş buradadır ve sizin ağababalarınıza boyun eğmeyen Eğitim-İş size boyun eğecek değildir.”

Editör: TE Bilişim