MHP Eskişehir Parti içi Eğitim Faaliyetlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı İsmail Ünal, Çanakkale ruhunun yeniden tesis etmek mecburiyeti olduğunu söyledi.

103 Yıl önce Çanakkale’den, vatanımıza saldıran emperyalist güçler ve kullandıkları işbirlikçi taşeronlarının, aynı saldırılarını ve hedef aldıklarını belirten Ünal, “ ’Türkiye Cumhuriyetini istila ve bölüp parçalama’ hedeflerine dur demek için, bugün hepimize düşen görev; birbirimize daha çok sarılmak, saflarımızı daha da sıklaştırmak, aramızdaki sevgi ve saygı bağlarını, her zamankinden daha çok kuvvetlendirmektir. Çanakkale ruhunu yeniden tesis etmeye mecburuz” dedi.

Bugüne kadar ülke ve millet olarak pek çok badireler atlatmış olan yüce Türk milleti, en büyük sınavlarından birini de 103 yıl önce Çanakkale’de verdiğini belirten İsmail Ünal şunları söyledi:

“ Üç kıtadan Anadolu’ya çekilme sonucunun yanında, maddi ve manevi kaynaklarını tüketen Osmanlı Devleti’nin en ağır bedelleri ödediği Birinci Dünya Savaşı’nın önemli eşiklerinden biri olan Çanakkale Deniz Savaşı, milletimiz için varlık-yokluk savaşına dönüşmüştü. Allah’a bin şükür ki; dönemin üstün teknolojisi, inanmış ordu karşısında anlamını yitirdi, top ile barut kokan sözde medeniyet, iman karşısında diz çöktü.

Kesin olan şu ki; bir asır önce Anadolu’yu işgale yeltenen; ancak, Çanakkale’den ezik ayrılan dönemin işgalcileriyle hesabımız bitmedi. Türkiye’yi içeriden ve dışarıdan kuşatma altında tutmak isteyenlerin ve terör örgütlerini maşa olarak kullananların da aynı zihniyetin günümüzdeki temsilcileri olduklarını biliyoruz. ‘Haçlı-Siyonist ittifakı’ olarak tarif edebileceğimiz ve bugün değişik güçlerin eklendiği bu uğursuz cephe; insanlığın, medeniyetin, adaletin, vahdetin, hakkaniyetin de düşmanıdır. Asırlardır Müslüman kanıyla beslenen sömürge ittifakının tamamı, Türk’ün karşısında saf tutmuştur. Bu vesileyle ifade etmek gerekir ki; bugün bu ülkede yaşayan hepimize düşen görev; birbirimize daha çok sarılmak, saflarımızı daha da sıklaştırmak, aramızdaki sevgi ve saygı bağlarını daha da kuvvetlendirmektir. Çanakkale ruhunu yeniden tesis etmeye mecburuz. Bu, aynı zamanda Yüce Allah’ın emri, bu vatanı bizlere emanet eden aziz şehitlerimize de vefanın, saygının gereğidir.

Dünya’da güç konumundaki ülkeler teröre destek vererek Türk Milleti’nin varlığından rahatsızlık duyabilir. Ancak Nihal Atsız’ın da ‘Yırtıcılar az yaşar!’ dediği üzere Türk Milleti’nin yırtıcı yiğit evlatları ve o evlatların acısını yüreğinde kor gibi taşıyan anaları bitmez. Çanakkale ruhu bugün de diridir

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin Kurucu Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ülkü arkadaşları olmak üzere, vatanımızın birliği, milletimizin dirliği uğrunda gerek yurt içinde gerekse yurt dışında toprağa düşüp şehitlik mertebesine yükselen bütün yiğitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor. Halen aramızda varlıklarıyla onur duyduğumuz kahraman gazilerimize sağlık ve mutluluklar niyaz ediyor, milletimizin ortak zaferini tebrik ediyor, tüm vatandaşlarımıza selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Editör: TE Bilişim