Eskişehir Kent, Kültür, Eğitim, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği(ESKENT) Hamamyolu, Yediler mevkiinde Çanakkale Şehitleri ile ilgili sergi ve anı defteri açtı.

Çanakkale Zaferi’nin 104. Yılında dernek olarak böyle bir etkinlik düzenlediklerini vurgulayan ESKENT Başkanı Gürol Yer, Bundan 104 yıl önce bir anlık tökezlememizi fırsat bilen kefere sürüleri en son icat silahları, bir araya getirdikleri yüzbinlerce insan gücüyle kapımıza dayandılar, vatanımızı bölüp paylaşmak için planlarını uygulamaya koydular. Ancak hesap edemedikleri, göremedikleri, anlayamadıkları oluyor ve tüm imkanların karşısında Türk’ün imanı, vatan, millet sevgisi karşılarında set oluyordu. O set ki bedenlerdi, o set ki bile bile şehadete gitmekti, o set ki kendi cenaze namazını kendisi kılmaktı” dedi.

Fitratın değişmediğini, dün Çanakkale’de kafirlere set olan dedelerin torunları olduklarını vurgulayan Yer şunları söyledi:

“Çanakkale sergimizin bir köşesinde Atalarının izinde Eskişehir’in Şehit evlatlarına ayrılmıştır. Terörle mücadele sürecinde şehrimizden şehit verdiğimiz çocuklarımız foto ve bilgileri en güncel haliyle mevcuttur. Bir destandır Çanakkale diyerek bu destanı anlamak ve anlatmak boynumuzun borcudur.”

Yer, Kuzey Suriye ve Irak’ta şehit düşen 3 askeri ve Yeni Zelanda’da camide katledilen 49 din kardeşimize rahmet diledi.

Sergi nedeniyle öğlen sergiye gelen konuklara üzüm hoşafı ve somun ekmek ikramında bulunuldu.

Editör: TE Bilişim