Eskişehir İnönü Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen Çanakkale Kültür Gezisi’ne katılamayan ilçe sakinleri için ikinci tur düzenlendi.

18 Mart Çanakkale Şehitleri haftası kapsamında düzenlenen ilk tura ilçe sakinleri tarafından yoğun ilgi gösterilmesi üzerine İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, ilk tura katılamayan ilçe sakinlerine ikinci tur için verdiği sözü kısa zamanda yerine getirerek yüz seksen kişiden oluşan ikinci kafileyi de Cuma akşamı Çanakkale’ye yolcu etti. İlçe sakinleri Çanakkale Şehitliğini ve savaşların geçtiği noktalardaki müzeleri görmenin heyecanını ile Başkan Bozkurt tarafından ilçe Cumhuriyet Meydanından gece Çanakkale iline yolcu edildiler.

 İlçe sakinleri Çanakkale Turunda; Seyit Onbaşı Rumeli Mecidiye Tabyası, Zığın Dere Hastane Şehitliği, Şahin Dere Hastane Şehitliği, Şehitler Abidesi, Ertuğrul Tabyası, Yahya Çavuş, Albayrak Sırtı, Kanlı Sırt, Kırmızı Sırt, 57. Alay Şehitliği ve Conkbayırı’nı gezdiler.

Geziye katılarak tarihimizde önemli bir yere sahip olan Çanakkale Savaşlarının geçtiği yerleri gezen ilçe sakinleri geziyi düzenleyen başta İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt olmak üzere tüm belediye personeline teşekkür ettiler.

Editör: TE Bilişim