Çanakkale Deniz Zaferinin 103. yıldönümünü coşkuyla kutlandığını belirten ÇYDD Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akmen, 18 Mart Şehitleri Anma gününde, başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere işgal kuvvetlerine karşı kanının son damlasına kadar direnerek destan yazan Şehitlerimizi saygıyla anıldığını söyledi.

Çanakkale Deniz Zaferi, eşine az rastlanacak bir kahramanlık örneği gösterilerek kazanılan ve dünya tarihine Çanakkale Geçilmez sözünü yazdıran çok önemli bir başarı olduğunu ifade eden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akmen’in açıklamasında şunları söyledi:

“Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı bu büyük ve örneksiz savaş, aynı zamanda insanlığın kardeşliğini de simgeleyen çok önemli birlikteliklere tanıklık etmiştir.

Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümünde, her tür imkansızlığa karşın direncini kaybetmeden onurlu bir mücadele veren, dünya tarihine örnek olacak kahramanlık destanı yazan Şehitlerimize karşı olan minnet borcumuzu tekrarlıyoruz.

Diğer yandan, Çanakkale Zaferi ile ilgili büyük önder Atatürk’ün önderlik gücünü ve vatanı için canını veren fedakar insanların çabalarını gölgeleyerek, zaferin ruhani güçlerin etkisiyle kazanıldığını yaymaya çalışan çevreleri kınıyoruz.

Büyük bir inançla ifade ediyoruz ki, ülkemizi parçalamak isteyen güçler asla başarıya ulaşamayacaktır. Şehitlerimizin kanıyla kazanılan ve bize emanet edilen vatanımızı sonsuza dek yaşatacağız.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Eskişehir Şubesi olarak, bu anlamlı günde, başta büyük önder Atatürk olmak üzere vatanımız için yaşamını yitiren tüm şehitlerimizin önünde Saygıyla eğiliyoruz.”

Editör: TE Bilişim