Eskişehir Bisiklet Dünyası Kulübü’nün kendilerini "Çarşamba Akşamı Bisikletçileri" diye adlandıran üyeleri, 2005’ten bu yana şehir halkını bisikletle buluşturuyor.
Düzenlendikleri turlarla bisiklet sporunun tanınmasına katkıda bulunan ve her hafta çarşamba günleri tur düzenleyen kulüp üyeleri, kendilerine Çarşamba Akşamı Bisikletçileri ismini veriyor. Çarşamba Akşamı Bisikletçilerinin kaptanı Ahmet Kaya, Türk halkına futboldan başka bir sporun olduğunun gösterilmesi gerektiğini belirtti. Kaya, “Futbol federasyonuna verilen desteğin en azından üçte biri bizim federasyonumuza verilse bize kâfi gelir. Bu desteği de ancak insanlara bisikleti sevdirerek alabiliriz, bu açıdan her çarşamba ve pazar günleri kulüp olarak bisiklet turları düzenliyoruz. Çarşamba günleri Kızılinler gibi kısa mesafeleri, pazar günleri ise uzun mesafeleri kat ediyoruz. Bu turlarda bu sporu sevdirmek, birlikte bir şeyler yapmak, kendimizi zinde tutmak amaçlarını güdüyoruz” dedi.
“Bizi umursamıyorlar”
Trafikte çoğu zaman önemsenmediklerinden yakınan Kaya, ”Trafikte çoğu zaman biz bisikletliler, diğer araçlar tarafından görmezden geliniyoruz. Özellikle bazı araçlar bizi trafikte sıkıştırıyor bundan şikâyetçiyiz. Bisikletlilerin trafikte sağ şeridi kullanmak hakkı vardır, bu hakkımız sanki yokmuş gibi kullandığımız sağ şeridin en sağında bile sıkıştırıyorlar bizi. Bunun yanı sıra Eskişehir’de sadece Atatürk Bulvarı’nda bisiklet yolu mevcut diğer alanlara da bisiklet yolu istiyoruz. Bisiklet yolları şehirlerin gelişmişlik dereceleriniz gösterir” şeklinde konuştu.
Her çarşamba Adalar’da buluştuklarının altını çizen Kaya, bütün şehir halkını düzenledikleri bisiklet turlarına davet etti.
Editör: TE Bilişim