Çatışmanın yıllardır bir ilerleme getirmediği görülmüştür.  Bayrak indirmek, bayrak parçalamak, Din üzerinden siyaset yapmak, mezhepleri çatıştırmak, yol kesmek, çözüm üretiyorum derken her gün yeni karakollar yapmak hiçbir ülkeye fayda sağlamamıştır” dedi. Yaşananların çatışmaları körüklediğini ve yaraları derinleştirdiğini kaydeden Mutlu, “Barışı savunmak zordur. TIR’larda yakalanan bomba ve silahlar,  Ağaçlar sökülmesin diye ölen Alİ İsmail’ler gibi daha bir çok örnek verebiliriz” diye konuştu.

 SORUN ÇÖZMEK MÜMKÜN DEĞİL

AKP ve diğer partilerin sürece sadece oy olarak baktıkları sürece sorunları çözmenin mümkün olmadığını belirten Mutlu, şöyle konuştu: “Siyaset sıkıştığında, tüm siyasiler, Kürt halkı üzerinden kurban kesmek istemektedir. Bu ülkenin tüm vatandaşları kardeştir ve barış istemektedir. Sürekli olarak gerginlik yaratmak, basın üzerinden bağırmak, azarlamak sonuç vermektedir. Ülkenin her yerinde vatandaş gergin ve çatışmaya müsait bir ortam vardır.  İnsanları cepheleştirmek, kutuplaştırmak sonucunda çatışma kaçınılmazdır.”

SONUÇTA EZİLEN HALK OLUYOR

Siyaseti bu şekilde yapanların gündemi istediği gibi provake ettiğini dile getiren Mutlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Fakat sonucunda ezilen, sömürülen, fakirleşen bu ülkenin halkıdır.  Ölenler bu ülkenin evlatlarıdır. Daha dün Soma’da ölenler unutulmuş, Meclise gelen Taşeron yasası ile her yerde taşeronun önü açılmaktadır.  Değiştirmenin tek yolu emekçilerin birlik ve beraberliğidir. Bizler emekten ve barıştan yana taraf olmadığımız süre içerisinde bu olaylar sürekli tekrar edecektir ve siyasilerin televizyonlarda yapacağı şovlar kendi tabanlarını mutlu edecektir.”

 

Editör: TE Bilişim