Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Eskişehir Sazova Bilim ve Kültür Parkı’nda bulunan “Çerkes Soykırım ve Sürgün Anıtı”nda ,  21 Mayıs 1864 Çerkes Soykırım ve Sürgünü’nün 154. Yılı Anma ve İftar Programı  düzenlendi.

 Anma etkinliğine Ak Parti Eskişehir Milletvekili Prof.Dr.Nabi Avcı, Eskişehir CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ,Odunpazarı ilçe Kaymakamı Cemal Şahin, Ak Parti il başkanı Murat Özcan  ve Dernek üyeleri katıldı.

Program İftar yemeği sonrası sürgün yollarında hayatını kaybeden Ecdat için Kuranı Kerim okutuldu. Dernek Başkanı Cihan Ertok katılımcılara ‘acımızı paylaşarak bizi yalnız bırakmadık’ları için teşekkür ederek, “Biz Kafkas halkları 154 yıl önce tam 101 yıl süren bir mücadele savaşın içinde yer aldık.21 Mayıs 1864 tarihinde savaşı kaybederek Dünyanın dört bir tarafına sürülmek zorunda kaldık.Biz Kafkas halkları 154 yıldır diasporada yaşıyoruz,Bizler kültürümüzü yaşatmak için yılmıyoruz yorulmuyoruz yok olmamak için mücadele ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim