AYDIN SARIOĞLU 
ESKİŞEHİR (İHA) - Rusya Federasyonu Çeçenistan Cumhuriyeti Başbakanı Ruslan Edelgeriyev, Vali Vekili Ali Çetin’i valilik makamında ziyaret etti. 
Çeşitli temaslarda bulunmak için Eskişehir’e gelen Rusya Federasyonu Çeçenistan Cumhuriyeti Başbakanı Ruslan Edelgerıyev ile Başbakan Yardımcısı Hasan Hakimov ve beraberindeki heyet, Vali Vekili Ali Çetin’i ziyaret etti. Samimi bir ortamda karşılanmaktan dolayı büyük bir mutluluk yaşadığını belirten Edelgeriyev, Çeçenistan'ın ve Rusya Federasyonu'nun Türkiye için bir pazar olduğunu ve bu konuda ortak güzel çalışmalar yapılabileceğini düşündüklerini söyledi.
İki ülke arasındaki dostluk ilişkilerine değinen Edelgeriyev, "Türk halkının sıcaklığını sokaklardan da hissediyoruz. Burada sevildiğimizi hissediyoruz. Kafkas Savaşları'ndan itibaren Türk halkının Çeçen halkına olan ilgisini biliyoruz. İyi ve kötü günde Türk halkının yanımızda olduğunu biliyoruz" diye konuştu.
Başbakan Edelgeriyev, ekonomi alanında Türkiye ile çeşitli anlaşmalar yaptıklarını belirterek, Çeçenistan'da son dönemde iki savaş yaşandığını söyledi. Yaşanan savaşların ardından sosyal yaşam alanlarını düzenlemeye başladıklarını kaydeden Edelgeriyev, "Hastaneler, okullar son 2-3 senede tamamlandı. Şimdi ise ekonomi üzerine yoğun bir çalışma yapıyoruz. Çeçenistan'ın ve Rusya Federasyonu'nun Türkiye için bir pazar olduğunu ve bu konuda ortak güzel çalışmalar yapabileceğimizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Vekili Çetin ise, Çeçenistan Cumhuriyeti Başbakanı Ruslan Edelgeriyev’i Eskişehir’de ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Vali Güngör Azim Tuna’nın resmi ziyaretlerde bulunmak için yurtdışında olduğunu kaydeden Çetin, konuk başbakana Vali Tuna’nın selamlarını iletti.
Çetin, günün anısına Edelgeriyev’e 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti (TDKB) anı tabağı takdim etti.
Başbakan Edelgeriyev ise, Vali Vekili Çetin'e kalpak hediye etti.
Editör: TE Bilişim