Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Rabia Akman, Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal’ın Esgazete’ye yaptığı özel açıklama ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

14 Ağustos 2018 tarihinde Esgazete’den Gökhan Koçal’a konuşan Halil Ünal, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i hedef alan açıklamalar yapmış, Eskişehirspor’un kapanacağını, bunun sorumlusunun Büyükerşen olduğunu ve kulübün anahtarını kendisine vereceğini ifade etmişti. Ünal aynı açıklamasında Başkan Büyükerşen’i istifaya davet etmişti. Ünal’ın bu açıklamalarına karşı basın toplantısı düzenleyen CHP İl Başkanı Rabia Akman, açıklamasında şunları söyledi:

Eskişehirspor Başkanı Sayın Halil Ünal’ın, dün yaptığı iki açıklamayı da dikkatli bir şekilde takip ettik. Her ne kadar, Halil Ünal’ın mesnetsiz, gereksiz, çarpık, yalan dolu ve de en önemlisi siyasi amaca hizmet eden açıklamalarına gerekli cevabı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen vermiş olsa da, konuyla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir İl Örgütü’nün de söyleyecekleri var.

Öncelikle şunu ortaya koymalıyız ki, “eskişehirspor siyasi oyun alanı değildir”

Eskişehirspor’un bugün başkanı tarafından getirildiği durumdan Belediye Başkanımız Sayın Yılmaz Büyükerşen’i “kulübü ligden düşüren(!) kişi” olarak açıklama yapmak, hatta sokağa bile çıkamaz hale getirmekle tehdit etmek küstahlığında bulunmak neyin nesidir? Büyükerşen’e saldırı mı düzenleyeceksiniz? Bir de üstüne Belediye Başkanlığı’ndan istifasını isteyeceksiniz! Bunlar, en hafif tabirle aymazlıktır, hafifliktir, Eskişehirlileri hiçe saymaktır.

Ancak, gerçek Eskişehirspor taraftarları ve kamuoyu çok iyi bilmeli ve anlamalıdır ki, Yılmaz Büyükerşen’i kulübü ligden düşüren kişi olarak nitelemek ve istifasını istemek, sadece densizlik değil, aslında “Tavşan kaç, tazıya tut” oyunundan başka bir şey değildir.

Mevcut Eskişehirspor yönetiminin, kalbi Eskişehirspor için atan, damarlarını kessen kanı siyah-kırmızı akacak, vefakar ve büyük taraftarını kullanarak nasıl bir siyasi oyunun piyonu haline getirmeye çalıştıklarını çok iyi biliyoruz.

İktidarın çok sık yaptığı “hayali bir düşman yaratarak onun üzerinden algı operasyonu” gerçekleştirme düsturu, bugün Eskişehir’de, Eskişehirspor taraftarları kullanılarak yeniden hayata geçirilmeye çalışılmaktadır.

Eskişehirspor’un acil olarak ihtiyaç duyduğu yaklaşık 15 Milyon Türk lirasının, geçtiğimiz günlerde, hangi kapalı kapılar arkasında, kimlerle görüşülerek bulunduğunu, yasağa rağmen transferlerin nasıl kılıfına uydurulduğunu biliyoruz. Dahası, bu görüşmeye kimlerin aracılık ettiğini, Eskişehirspor’a verilen bu paranın “neye karşılık” olarak verildiğini de biliyoruz.

Burada amaç tamamen siyasidir ve önümüzdeki yerel seçimler odaklıdır.

Saçma sapan, anlamsız, kargaların bile güldüğü bir iddia ile ortaya çıkarak, “takımın bu hale gelmesinden Yılmaz Büyükerşen” sorumludur diyecekseniz, yarın öbür gün de, “İşte kurtarıcımız. Gerekli para bulundu. Eskişehirspor kurtuldu” diye bas bas bağırıp iktidar partisinin muhtemel Büyükşehir Belediye Başkanı adayının propagandasını yapacaksınız. Yok öyle yağma!

Eskişehirspor’un mevcut başkanı da dahil olmak üzere, hiç kimse, Eskişehirspor’u siyasi oyunlarına, dalaverelerine, ahlaksız planlarına alet edemez.

Biz Eskişehir Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü ve Eskişehir Halkı olarak, Eskişehirspor’un içinde bulunduğu durumdan kurtulmasına katkı sağlayacak herkesi alkışlar, teşekkür ederiz. Ama bunu siyasi bir strateji ile şehrimizin hocası, Üniversitelerimizin kurucusu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’i, saçma sapan, mantıksız, kasıtlı ama esasen çok komik bu iddialara karşı da savunur, kimseye yedirmeyiz.

Çok değerli Eskişehirspor taraftarı ve kamuoyunun sağduyu ile düşünmesini istediğimiz son şey şudur; bir tarafta, 200 milyon liranın üzerinde borç ile, uçurumun kenarına gelen Eskişehirspor’un yöneticisi, diğer tarafta, bozkırın ortasında bir vaha yaratan, son 20 yıldır Eskişehir’i gerek Türkiye’nin, gerekse dünyanın konuştuğu bir şehir haline getiren Yılmaz Büyükerşen. Bir tarafta borç sarmalı içinde kıvranan, hem borçların hem de kulübe giren paraların hesabını veremeyen Eskişehirspor yöneticisi, diğer taraftar sayısını bilemeyeceğimiz kadar ödül alan, yüz binlerce turistin Eskişehir’e akın etmesini sağlayan, Türkiye’nin açık ara en başarılı ve vizyoner Belediye Başkanı olan Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen. Hangisinin başarılı olup işini iyi yaptığını kıyaslamaya bile gerek yokken, Eskişehirspor gibi büyük bir markanın ve taraftarının, böyle siyasi bir oyun içine çekilmesini, büyük bir utanç içinde izliyoruz.”

Editör: TE Bilişim