CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen iftar programında engelli yurttaşlar ve aileleriyle bir araya geldi. Engellilerin iş bulmadan, eğitime pek çok sorunla karşı karşıya kaldıklarına dikkat çeken Çakırözer, engellilerin hayatın her alanında öncelikli olmalarına vurgu yaparak, engelli yurttaşlara daha çok iş sahası yaratılması konusunda çağrıda bulundu.

CHP’li Çakırözer, Tepebaşı Belediyesi’nin Engelliler Haftası’nda engeliler için düzenlediği iftar programına katıldı. Engelli yurttaşlar ve aileleriyle iftar sofrasında buluşmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Çakırözer, “Ortak dileğimiz Ramazan sofralarımızdaki hoşgörü ortamının ülkemizde birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi pekiştirmesi. Bu anlamlı iftara ev sahipliği yapan Tepebaşı Belediyemize ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

DAHA ÇOK İŞ SAHASI

Programda engellilerin iş hayatındaki yerine değinen Çakırözer, engellilerin iş hayatına katılımının çok az olduğunu söyleyerek, engelliler için daha çok iş sahası yaratılması çağrısında bulundu. Çakırözer, “Ülkemizde engellilerin iş hayatına katılımları hala çok yetersiz. Engelli yurttaşlarımızın iş ve sosyal hayata daha çok katılmaları hepimizin öncelikli görevlerinden biri olmalı.  Engellilerimiz için başta eğitim olmak üzere uzun vadeli plan ve programlar oluşturulmalıyız. Bu konuda Eskişehir’de tıpkı Belediyelerimizin yaptığı gibi,  kamu, özel sektör, dernekler ve sivil toplum örgütleri üzerlerine düşen görevi eksiksiz yerine getirmelidir’’ dedi.

RAHAT KOŞULLARDA YAŞAMALARINI SAĞLAMALIYIZ

Engelli yurttaşların ihtiyaçlarını karşılamak adına hem Meclis’te hem de yerelde her türlü çalışmayı yürüteceğini dile getiren Çakırözer, engellilerin sosyal hayatta tüm insanlarla beraber ayrıştırılmadan, rahat koşullarda yaşamalarının büyük önem taşıdığını belirtti.

Editör: TE Bilişim