8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Ulus Anıtı önünde basın açıklaması yapan CHP Eskişehir İl Kadın Kolları üyeleri, daha sonra Adalar’a yürüdü.

Günün anlamına ilişkin sloganlar atarak yürüyen kadınlara, vatandaşlar sokaklardan ve balkonlardan eşlik etti. “Sesimize ses olan değerli basın emekçileri” diyerek sözlerine başlayan CHP Eskişehir İl Kadın Kolları Başkanı Fikriye Söğütlü, “Bugün bizler, yerkürenin tüm kadınları, dayanışma içinde haklarımızı haykıracağız. Bizim için 8 Mart, sadece eşit, özgür bir geleceğin iradesi değil, aynı zamanda hak mücadelesi veren tüm kadınların saygı duruşudur” diye konuştu.

KADIN İŞSİZLİK ORANI YÜZDE 43

Türkiye’nin kadın erkek eşitliği bakımından dünyada ne konumda olduğuna ilişkin de veriler paylaşan Söğütlü şunları aktardı: “Dünya Ekonomik Forumu’nun 2020 yılı Küresel Cinsiyet Eşitsizliği Endeksi’ne göre 153 ülke arasında 130’uncu sıradayız. Bu yıl pandemi koşullarıyla derinleşen ekonomik kriz, kadınların yükünü daha da arttırdı. Kadınlar ve erkekler arasında hep var olan gelir eşitsizliği, bu dönemde iyice büyüdü. Geniş tanımlı kadın işsizlik oranı yüzde 43’e çıktı.”

Editör: TE Bilişim