CHP Eskişehir Milletvekilleri Gaye Usluer, Utku Çakırözer ve Cemal Okan Yüksel; Eskişehir’de ilkokul öğrencilerine dağıtılan ve içeriğinde ‘iki kuzen arasında paraya dayalı cinsel ilişki’ örneği barındıran hikaye kitabını TBMM gündemine taşıdı.

CHP PM Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, daha önce Ordu’da dağıtılan ve tepki gören bu kitabın Eskişehir’de de dağıtılmasının büyük bir skandal olduğunu dile getirdi. Usluer, “Biz çocuklarımızın başına gelen cinsel taciz olaylarının sonunu getirmek için araştırma önergeleri verdiğimizde reddeden AKP zihniyetini algılamak gerçekten zor. Konuyu Sayın Bakan İsmet Yılmaz’a sordum. Bunu MEB onayı ile dağıttıklarına inanmak istemiyorum. Çok iyi biliyorum ki Sayın Bakan bu tür hikayeleri kendi çocuklarına ya da torunlarına asla okutmaz. Bu yüzden vatandaşın evlatlarına da böyle hastalıklı hikayeler okutulmasına tepki gösterecektir. Körpecik beyinlere zerk edilmek istenen bu sapkın fikirler ve bu fikirlerin sahipleri soruşturulmalıdır. Bu kimseler bu hikayeleri yazmak için gerekli eğitimleri almışlar mıdır? Elbette ki hayır! Evlatlarımız 15 gün tatil yapacaklar ya o süre içinde nasıl zehirleriz diye düşünüp bu yolu bulanlar; çocuklarımızdan elleriniz çekin” dedi.

HER OKULA BİR VELİ

Usluer, “Benim de yakından takip ettiğim Bilimsel Laik Eğitim Hareketi çok güzel bir adım attı ve velilerin okullarda daha çok söz sahibi olmaları için “Her Okula Bir Veli” kampanyası başlattı. Bu kitabın dağıtıldığı okulu tespit ettik eve ama ya bilmediğimiz başka okullarda da türevleri varsa? Bu yüzden gerçekten velilerin okul aile birliklerinde yer almaları ve bu tür durumları dikkatle izlemeleri gerek! Bunu çok önemsiyorum! Bu zihniyet en temelden başlayıp zehrini akıtıyor. En temel dediğimiz yer okullardır. Okullarımızı sahipsiz bırakmayalım. Çocuklarımızın üstüne titriyoruz, okullara emanet ediyoruz sonra böyle korkunç şeylerle karşılaşıyoruz! İnanın olan bitene artık tahammül kalmadı. Kaygımız gün geçtikçe artıyor. Bu kaygıyı sonlandırmak bizim elimizde. Velilere sesleniyorum; okullardan çıkmayın! Çocuğunuz ne okuyor? Ne yiyor? Ne içiyor? Nasıl oyunlar oynuyor? Her şeyi bilmek zorundasınız çünkü artık eskisi gibi “Eti senin kemiği benim” dediğimiz dönemler bitti. Evlatlarımızın üstünden oyunlar oynanmaya çalışılıyor! Buna müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

 ÇOCUKLARIMIZI KARANLIK ELLERE TESLİM ETMEYECEĞİZ

CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, ise olayın toplum vicdanında büyük yankı uyandırdığını söyleyerek, “Kitabın küçücük çocuklara dağıtılmasına sessiz kalıp göz yuman tüm yöneticiler, bu ayıbın ortaklarıdır” dedi ve ekledi: “Allah sevgisini, güzel ahlakı, sevgiyi, kardeşliği, birlikteliği, yardımı, dayanışmayı ve barış içinde yaşamayı öğrenmeye muhtaç çocuklarımızı bu karanlık ellere teslim edenler Türkiye'nin aydınlık yarınlarının en büyük düşmanındır. Bu skandal hikayeye göz yummak, tam anlamıyla; Ensar kafasının bir tezahürüdür.” CHP’li Yüksel yazılı soru önergesinde Milli Eğitim Bakanlığı’na şöyle seslendi: “Seçim bölgem Eskişehir’de ve birçok ilde de ilkokul öğrencilerine dağıtılan Mürşide Uysal'ın “Peygamberimizden Dini Hikâyeler” adlı öykü kitabında skandal bir hikâyeye yer verilmiştir. Kitapta, ilkokul çağındaki çocuklara iki kuzen arasında paraya dayalı cinsel ilişki örneği anlatılmaktadır. Bu içeriklere sahip kitapların okullarda dağıtılması en hafif tabiriyle rezalettir. Henüz ilkokul çağındaki gencecik beyinlere dağıtılan bu kitaplarla taciz ve tecavüz meşrulaştırılmaktadır.”

SORUŞTURMA BAŞLATACAK MISINIZ?

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer içinde skandal ifadelerin yer aldığı ‘Peygamberimizden Dini Hikayeler' adlı kitabın okullarda dağıtılmasını Meclis gündemine taşıdı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması talebiyle verdiği soru önergesinde Çakırözer, “ Cinsel istismarı normal gören bu kitabın okullarda dağıtımına, bu rezilliğe nasıl izin verdiniz? Çocuklarımızın geleceği, ruh sağlığı için büyük tehlike saçan bu kitabı yazanlar, basımını onaylayanlar ve dağıtımını yapanlar hakkında inceleme ve soruşturma başlatacak mısınız?” diye sordu.

NASIL İZİN VERDİNİZ?

Kitabın basımı yapılmadan önce herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığına dikkat çeken Çakırözer, “ Server Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından ilkokul öğrencilerine dağıtılan ve içerisinde ‘cinsel istismar’ içerikli hikayenin yer aldığı bu kitapla ilgili ne düşünüyorsunuz? Bu kitabın yazılmasına ve basımının yapılmasına nasıl izin verilmiştir? Bu kitabın okullarda dağıtımı kimlerin bilgisi dahilinde ve talimatı ile gerçekleşmiştir?” diye sordu.

ÇOÇUKLARIN EĞİTİMİ TARİKATLARA MI BIRAKILIYOR?

Kitabın daha öncede farklı illerde farklı okullarda bahsi geçen dernek tarafından dağıtımının yapıldığını hatırlatan Çakırözer,“Okullarımızda eğitim, çocuklarımızın ruh sağlığı Bakanlığınızın izniyle tarikat, vakıf ve derneklere mi bırakılmak isteniyor” dedi.

HUKUKİ BİR SÜREÇ BAŞLATILDI MI?

Bakanlık tarafından benzer yayınlar ile ilgili herhangi bir toplatma, yasaklama yapılıp yapılmadığını soran Çakırözer’in yanıtlanmasını istediği sorular şöyle; “Çocukların ruh sağlığını olumsuz etkileyecek içeriğin önüne geçilmesini ve bunun için önlemlerin alınması hususunda ne yapmayı düşünüyorsunuz? Bakanlığınız benzer skandal yayınlar ile ilgili herhangi bir toplatma, yasaklama yapmış mıdır? Hukuki bir süreç başlatmış mıdır? Başlatmış ise hangi sonuçlara ulaşılmıştır?”

Editör: TE Bilişim