Odunpazarı Belediyesi bu ayın son meclis toplantısı gerçekleştirdi. Kırgızistan`tan gelen konuklar da meclise katıldı. Kırgizistan Eski Dış İlişkiler Bakanı ve dünyaca ünlü yazar Cengiz Aytmatov`un oğlu Askar Aytmatov yaptığı konuşmada Eskişehir hayranlığını dile getirdi. Askar şunları söyledi: “Disiplininize hayran kaldım. Eskişehir`i çok beğendik. Kalkınmakta olan bir şehir. Cengiz Aytmatov müzesini ziyaret ettik. Ailesini adına teşekkür ediyorum. Türk okuyucular Cengiz Aytmatov`u Kırgizistan’daki gibi çok seviyor. Desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum"

“103 MİLYON OLAN GELİRİN 27 MİLYON TL TAHSİL EDİLEMEMİŞTİR”

13 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda belediyeye ait şuyulu ve konut alanına isabet eden toplamda 23 farklı noktada yaklaşık 159 bin metre kare arsanın satışı oy birliği ile kabul edildi. Odunpazarı Belediyesi’nin 2013 mali yılı kesin hesabı ve taşınır kesin hesabı ile ilgili plan ve bütçe komisyonu raporu görüşülürken tartışma yaşandı. Bu maddede söz alan CHP’li Mahmut Süzen şunları söyledi: “Toplumun ihtiyacını esas alan projelerle vizyona ulaşacağız. 103 milyon olan gelir görünüyor. 27 milyon TL de tahsil edilememiştir. 2012 yılında 359 olan personel sayısı 2013 yılında 435`e yükselmiştir. 2013 yılında borçlanma 35 milyon TL, toplamda ise 90 milyon TL olmuştur.”

AK Partili Adem Kara, “Tahakkuk ve tahsilat oranı yüzde 93, gider yönden yüzde 98 olmuştur.  Bu rakam başarılıdır. Başkan Burhan Sakallı ve ekibine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

GELİR TAHSİLATINDA ÇOK SORUN VAR

CHP’li İbrahim Arslan ise şunları söyledi: “35 milyonluk borçlanmayı dikkate almazsanız, gerçekleşme yüksek görünür. Bu borçlanma ile gerçekleşme yüzde 3’e düşer. BEBKA ve Türk Dünyası Ajansı’ndan çok büyük aktarımlar olmuştur. 18 ihale iptal edilmiştir.  Bu yeterli alaka gösterilmediğini gösterir. Görünen borç 88 milyondur. Bu borç da taksitlendirilmiş faiz taahhüdü yoktur. Bursan Sakallı döneminde beldiye 17 milyonluk arsa ve arazi satmıştır. Tahsilat oranında kaynaktan kesilenlerde sorun yok. Tahsil edilmesi yasalarda zorunlu. Gelir tahsilatında çok sorun olduğu ortada. İşgal harcı tahsilatında yüzde 30, yol harcı 37, arsa 58, arazi 41, ilan reklam 37, eğlence 18, çevre temizlik 23 olmuştur.” Buda gerçekleri gösteriyor. 

Komisyon raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

Editör: TE Bilişim